Batch script nem fut le hálózati csatolt meghajtóra?
tehát van egy batch scriptem, ami local meghajtókon tökéletesen fut.
most hálózati meghajtóról próbálnám feldolgozni a fájlokat, de nem megy, azonnal kilép a script, ha módosítom az útvonalat a hálózati meghajtóra, pedig 100% ugyanazok a fájlok meg minden.
A hálózati meghajtó mind a windowsban, mind net use paranccsal csatlakoztatva van, cmd-ből okés
Mi a megoldás arra, hogy ugyanúgy elérje a távoli fájlokat a scriptem, mintha helyi tárolón lennének?
A hálózati meghajtó mind a windowsban, mind net use paranccsal csatlakoztatva van, cmd-ből oké
M: betűjellel van csatlakoztatva éppen, de volt már más is.
egész konkrétan:
Warning 1: Can't open M:\torolheto_2024-09-12_utan\.\*.tif. Skipping it
a fájlok nincsenek használatban, de be tudom nyitni bármelyik programmal, ha szükség lenne rá. szóval a scriptnek is ugyanúgy meg kéne tudnia nyitni
óhh, már látom... szóval eddig is azért futott csak le, mert a script azon a meghajtón volt, amin a tesztfájljaim.
és kellene használni a /d kapcsolót, amikor más meghajtóra lépek.
tesztelés következik...
\\szerver\mappa\fajl.kit
ez is egy opció...
amúgy az nem opció, azonnal rinyál rá a parancssor, hogy ő ezt nem tudja kezelni
CMD does not support UNC paths as current directories.
végül nem is /D kapcsolókat adott hozzá, hanem ezeket csinálta a chatGPT:
Módosítások:
Meghajtóváltás: A pushd és popd parancsokat használtam a meghajtó és könyvtárváltások kezelésére.
pushd: Átvált a megadott könyvtárra és meghajtóra.
popd: Visszatér az előző könyvtárra.
Meghajtóváltások helyei:
TEMP_FOLDER használata előtt pushd váltja a meghajtót.
OUTPUT_FOLDER használata előtt újabb pushd, majd a folyamat után visszatérés popd-val.
és szuperül megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!