Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lexer/parser kerdes pythonban?

Lexer/parser kerdes pythonban?

Figyelt kérdés

Lexert meg sosem hasznaltam, de tudom hogy leteznek. Kis parsereket magamnak irtam. De a mostani feladatra lusta vagyok megirni kompletten, mert biztosan letezik ra megoldas csak nem ismerem :)

Szoveges fajl tartalmaz sztringeket idezojelben, es blokkokat kapcsos zarojelben. Stringek " idezojellel kezdodnek, de lehet bennuk sortores is illetve escape karakter. Amire szuksegem lenne csak annyi hogy mikozben parseolom a szoveges fajlt, akkor a stringeket atugorhassam (tehat tudjam hjol kezdodik hol vegzodik), es ugyanez a kod blokkokra is igaz, tudjam hol a vege, a legutolso kapcsos zarojel amivel bezarodik.

aug. 30. 16:14
 1/4 A kérdező kommentje:
Letezik erre valamilyen egyszeruen hasznalhato library?
aug. 30. 16:15
 2/4 anonim ***** válasza:
12%

Nézd.

Ha te ehhez a feladathoz is hülye vagy, akkor inkább menj el mazsorettnek, libatenyésztőnek vagy rúdtáncosnak.

aug. 30. 16:36
 3/4 anonim ***** válasza:

#2-es nem egy kedves ember, én megpróbálom kedvesebben megfogalmazni, amit mondani akart:

A leírt feladatot, ha tényleg csak ennyi, akkor elég egyszerű mindenféle library nélkül implementálni, így kicsit fura, hogy erre keresel külső megoldást. De ha mindenáron valami libraryt szeretnél hozzá, akkor is googlebe beírva a "python lexer parser library" szavakat sokkal gyorsabban sokkal több választ kapsz, mintha itt kérdezel rá. Én ezeket találtam pár másodperc alatt:

[link]

[link]

aug. 30. 17:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ez elég egyszerű feladat, max egy órás meló. Én az egyetemen egy lightos C tokenizert/lexert írtam PHP-ben beadandónak, ahhoz képest ez a feladat picsafüst!
aug. 30. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!