Python-ban hogy oldom meg ezt?
Jelenleg egy Morse Kód megfejtő programot írok Python programnyelven, és jól is megy, már meg is csináltam szinte teljesen, viszont egy gondom van vele. A végén, a dekódolt mondat teljesen egyben van, én viszont azt szeretném, ha ez nem így lenne, hanem szavanként el lenne választva. Azaz pl. a csatolt fotóban is lehet látni, hogy a program azt adja ki hogy ,,HAVEANICEDAY’’ , én viszont azt szeretném ha azt adná ki hogy ,,HAVE A NICE DAY’’ .
Tud valaki segíteni? Köszönöm
Itt a program: [link]
Eléggé nehézkessé teszi az ilyen jellegű screenshot a debugot.
A ''.join(...) az utolsó sorban nem jó. Ott ' '.join kell, így space nélkül fűzi egybe.
#3: A morzénál vagy van jel, vagy nincs jel. (tipikusan valami vivő frekit hallasz vagy nem hallasz)
A "ti" a rövid jel, a "tá" a hosszú. Ha a ti 1 egység hosszú, a tá 3 (az egység hossza meg az átviteli sebességtől függ). A betűn belüli jelek közt 1 egység hosszú szünet van, betűk között 3. Szavak közt - ha jól emlékszem - 5, mondatoknál meg 7 vagy több.
Nagypapám rengeteget csinálta, és elég jó is volt benne. A számokat fejből írtam, de kb. jó.
Szóval amit írtál, az nem jó, a hosszabb szünet a space (az viszont igaz, hogy nincs külön karakterkódja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!