Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnék megtanulni...

Hogyan tudnék megtanulni programozni az Unityben?

Figyelt kérdés
aug. 26. 11:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"A Unity-ben használt programnyelv a C#"

Egyébként igen, az lenne jó ha először megtanulnád a C#-ot, de ahhoz programozáselméletet is kell tanulni. Mert mint leírtam az online tutorialok gyakran egy-egy problémát oldanak meg, ha csak azt tanulod meg, hogy xy problémát xy algoritmussal lehet megoldani, akkor amint gondolkodnod kell ott problémák lesznek, mert gyakorlatilag nem tanultál meg programozni. De vannak fent elméleti anyagok is, akár egy-egy középiskolai jegyzet (pl. [link] ), akár egy-egy angol oktatóanyag (pl. [link] ).

Az is mindenképpen előny, ha tudsz angolul, mert az informatika nyelve az angol, arra épülnek a programnyelvek, angolul van a legtöbb dokumentáció, tutorial, tananyag és a hibaüzeneteket is angol nyelven fogod megkapni.

aug. 26. 13:32
 12/23 A kérdező kommentje:
Szerinted mennyi idő alatt fogom tudni megtanulni és utána játékot csinálni? Meg amiket küldtél azokat is végigolvasom
aug. 26. 13:44
 13/23 anonim ***** válasza:
Nulláról önállóan tanulási ütemtől függően legalább 1-2 év, mire önállóan indie játékokat csinálsz, de akkor algoritmusoptimalizálást is kell tanulni, ami a középszintű tananyagokban nem igazán van benne. Persze lehet, hogy tanulás közben egyszerűbb játékokat összehozol, meg részproblémákat oldasz meg, de megtanulni és magabiztosan kódolni szerintem a fent említett idő.
aug. 26. 14:55
 14/23 A kérdező kommentje:
Az nem baj hogy 1-2 év
aug. 26. 15:22
 15/23 anonim ***** válasza:

Átolvastam mindenki választár és a legtöbb jól mondja. A Programozás alapvetően egy nehéz szakma. A probléma ott kezdődik, hogy egy vagonnyi eszköz van.

Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy előbb kellene megragadnod egy valamilyen csavarhúzót mielőtt tudnád milyen csavart kellene betekerni.

Én erre azt tudom mondani, hogy fogj meg egy nyelvet, bármelyik is lehet. Go, Java, C++, C, JavaScript, amelyik elsőre megtetszik. Az elején úgyis az azonos tulajdonságokat fogod elővenni.

- változók

- elágazások

- ciklusok

- adat struktúrák

Ha még ezek nem mondanak semmit, majd fognak. Ezek minden nyelvben benne van, így egy nyelv váltás nem lesz akkora tragédia. Csak az adott nyelvi környezet nyelvtanát kell kiismerned, aztán már is adaptálódsz.

De, ahogy fentebb is említették az algoritmusok ismerete kulcsfontosságú tényező.

- Tömbök, listák

- Rendezési algoritmusok

- Mi az a binárais fa milyen fajtái vannak, hogy kell hozzáadni, törölni, bejárni.

- Hátizsák algoritmus (pl. minden tárgynak van egy értéke és súlya. Cél, hogy egy korlátozott méretű táskába, legoptimálisabban pakoljunk bele.)

- Gráfok, útvonal keresés

Ezeket BÁRMELYIK nyelvek megtanulhatod. Nem a nyelv a fontos. Az, csak egy eszköz.

Persze később majd lesz jelentősége, mert majd kitapasztalod, hogy melyik nyelv miben erősebb, de tanulni BÁRMELYIK megfelelő.

Vannak itt Python próféták, akik azt erőltetik...

Könyv persze van. Bármelyik programozási könyv a nyelvi elemeket veszi az elejétől, de a algoritmusokra külön könyvek vannak. Ha nem könyvvel akarsz bajlódni, akkor keres egyetemi előadás jegyzeteket. Azok publikusan és adott egyetem oldalán fent vannak. Nem kell a legfrissebb, mert az algoritmus maga nem elévülő dolog.

aug. 26. 20:28
 16/23 anonim ***** válasza:
54%

#15-re reflektálva, nem csak az egyetemi jegyzetek, de úgy tudom, hogy az előadások is publikusak. Az őszi félévben valamelyik informatikát tanító egyetemre heti egy órára bejársz a programozás alapok előadásra, tanulsz, csinálod a saját gyakorlati feladatokat, van motivációd és elég gyorsan tanulsz, lehet hogy az alapokat 3-4 hónap alatt el tudod sajátítani.

Amikor én jártam egyetemre a kutya nem ellenőrizte, hogy ki megy be az előadásra, még örültek is a tanárok, ha többen voltunk.

aug. 26. 20:37
 17/23 A kérdező kommentje:

Én kínosan érezném magam ha belógnék, és találtam egy oldalt az algoritmusokra [link]

[link]

aug. 26. 21:29
 18/23 anonim ***** válasza:

Az SZTE-nek is van jegyzete, bár C nyelven tanítják az alapokat:

[link]

aug. 26. 21:32
 19/23 A kérdező kommentje:
A C az nem olyan mint a C#?
aug. 26. 21:44
 20/23 anonim ***** válasza:

"A C az nem olyan mint a C#?" Nem. C, C++hoz van közelebb.

C# inkább hasonlít a Java-hoz.

"C" csak egy név. Ahogy a Java és a JavaScript-nek sincs egymáshoz köze, mert mert benne van a "Java".

aug. 26. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!