Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnék megtanulni...

Hogyan tudnék megtanulni programozni az Unityben?

Figyelt kérdés
aug. 26. 11:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Itt minden létező területhez találsz tutorialt, kurzust, illetve a fórumon is rengeteg elérhető ingyenes és fizetős anyag van.

[link]

aug. 26. 12:09
 2/23 anonim ***** válasza:

Alapvetően tudsz programozni? Ha mondjuk azt mondom neked, hogy 2D-s koordinátarendszerben egy szörny akkor támad, ha a játékos 3 méternél közelebb megy hozzá, akkor eltudnád készíteni a szükséges algoritmust a játékos és a szörny közötti távolság meghatározására?

Mert a programnyelv és a játékmotor fontos, de alapvetően egy eszköz, amivel az algoritmusokat gyakorlatba ülteted. A Unity-ben használt programnyelv a C#, meg lehet vele tanulni programozni, hiszen anno én is C#-ban kezdtem, de ott is a programozás elméletet ültettük gyakorlatba, vagyis a programnyelv ismerete mellett elméleti tudásunk is volt.

Ha már tudsz programozni, akkor alapvetően a játékmotor elemeinek és a C# prognyelvnek az elsajátítása 1-3 hét körül van.

Az online tutorialokkal alapvetően az a bajom, hogy egy-egy feladat megoldását mutatják be. Oké, bemagolhatsz egy csomó algoritmust, de ha nem tudsz programozni, akkor onnantól, hogy olyan feladattal találkozol, amit előtte nem láttál megáll a tudomány.

aug. 26. 12:39
 3/23 A kérdező kommentje:
Nem tudok programozni és az Unity nem c++-t használ? Mert a kérdésben is elmondtam, szeretnék megtanulni
aug. 26. 12:54
 4/23 anonim ***** válasza:
43%
Ha nem tudsz programozni, akkor előbb tanulj meg, aztán jöhet a többi cél.
aug. 26. 12:58
 5/23 A kérdező kommentje:
De ezt kérdeztem a kérdésben, nem értem miről beszélsz!
aug. 26. 13:05
 6/23 anonim ***** válasza:

Azt kérdezted: "Hogyan tudnék megtanulni programozni az Unityben?".

Én pedig azt válaszoltam, hogy előbb prog nyelvben tanulj meg programozni, alapvetően bármiben ami kézre esik, aztán pedig abban amit a Unity is használ. Addig kár beszélni is másról.

aug. 26. 13:11
 7/23 A kérdező kommentje:
Igaz. És az Unity melyik program nyelvet használja? Előbb csak azt a nyelvet tanuljam ki aztán használjam Unityben?
aug. 26. 13:17
 8/23 anonim ***** válasza:

1. lecke:

ha az informatikában akarsz ténykedni, tanulj meg informálódni, keresni. Keress rá, hogy milyen nyelvet használ, mi szükséges hozzá.

aug. 26. 13:21
 9/23 anonim ***** válasza:
C++ ban írták, de C# ban programozod. Hogyan tanulj meg - kezdj el egy tutorialt. Bármelyiket. How to make a simple game in Unity using c#. Több száz oldalnyi találatot kidob.
aug. 26. 13:23
 10/23 A kérdező kommentje:
Valami magyar könyv nincs hozzá esetleg?
aug. 26. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!