Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érdemes inkább újra tanulnom...

Érdemes inkább újra tanulnom ezeket a tárgyakat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég vettek fel egyetemre, programtervező informatika szakra. Már korábban elvégeztem egy másik alapszakot (nem informatikai karon), ahonnan több tárgyat is el tudnék fogadtatni az új képzésen. A probléma csak az, hogy ezeket én már évekkel ezelőtt tanultam és nem nagyon emlékszem már rájuk, illetve anno a képzés sem volt annyira színvonalas, az anyagot sem kérték úgy számon, mint itt fogják. Félek, hogy emiatt a későbbiekben hátrányba kerülök , lemaradok a többiektől. Másrészt viszont így kevesebb tárgyat kell teljesítenem, illetve nem áll fent a bukás/csúszás veszélye ezeknél a tárgyaknál.

Szerintetek melyik lenne a jobb döntés? Vegyem fel újra őket vagy fogadtassam el?

Akik informatikai szakon vannak, szerintük melyek azok az alapozó tárgyak, amelyeket inkább érdemes alaposan megtanulni?

Ilyen tárgyakat tudnék elfogadtatni mint pl.: diszkrét matematika, adatszerkezetek és algoritmusok, alkalmazott statisztika, adatbázisrendszerek, kalkulus, Hálózati architektúrák és protokollok, Informatikai biztonság alapjai, Statisztika számítógéppel

aug. 23. 18:24
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem mindenképp érdemes elfogadtatni. Legalább annyival kevesebb vizsga, stressz. Ha meg ismételni akarod, tudtommal bárki bejárhat órára.. legalábbis maikor én jártam egyetemre, ezt mondták. Szóval menj be előadásra, ha akarsz :)
aug. 23. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg ne fogadtasd el. Már csak azért sem, mert így, az ismétléssel jobb eredményt fogsz elérni, és értékesebb fejlesztő lesz belőled.
aug. 23. 20:38
 3/7 anonim ***** válasza:
56%

#2 nem az egyetemi diploma határozza meg, hogy ki milyen fejlesztő lesz. Láttam zseniális szakembert diploma nélkül, meg kóklert diplomával... Nyilván, aki egyetemet végzett van egy jó tanulási képessége és bevezették több tudományágba is, így több kapaszkodója van, ha olyan problémába botlik bele.

Szerintem is nyugodtan fogadtasd el, ha meg mondjuk javítani akarsz akkor nyilván ne. Te döntésed, az előadások meg tudtommal is szabad bejárni.

aug. 24. 12:00
 4/7 anonim ***** válasza:
21%

"Láttam zseniális szakembert diploma nélkül,"

Te még olyat nem láttál, de hát, más se nagyon.

aug. 24. 12:32
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

Az a baj, hogy ezek többsége tuti vissza fog köszönni a záróvizsga tételsorban, szóval nem úszod meg, hogy újra megtanuld őket. A másik, hogy bár el lehet fogadtatni őket, de vannak különbségek a konkrét tematikában. Tehát záróvizsga előtt elő kell kerítened, hogy az új helyen pontosan milyen definíciókat, tételeket vettek át az adott tárgyon belül és ez alapján készülni záróvizsgára.

Szerintem fogadtasd el, de azért magadtól vedd át újra az anyagot az új hely ajánlott és kötelező irodalma alapján. Főleg, ha lenne még tárgy, ami ezekre épül a tantervben.

aug. 24. 15:24
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
#5 ez hülyeség, nem lesznek azok a záróvizsgan...
aug. 24. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Adódik a kérdés, hogy ha ilyeneket tanultál az első diplomádra, akkor minek neked még egy, hasonló diploma? (?) Szerintem rossz helyen vagy.

De ha már kérdezted, a diszkrét matekot, kalkulust, statisztikát, adatszerkezeteket és adatstruktúrákat tanuld újra. A többi BS tárgyat meg fogadtasd el.

aug. 25. 08:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!