Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha az ember elvégez egy...

Ha az ember elvégez egy mérnökinformatikus vagy programtervező informatikus alapszakot akkor már megvan a kellő tudása egy junior fejlesztői pozihoz?

Figyelt kérdés
2024. jún. 4. 16:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
Ha mellette képzed magad mint állat, ÉS voltál gyakornok is, akkor igen.
2024. jún. 4. 16:28
 2/12 anonim ***** válasza:
58%

El lehet végezni egy egyetemet úgy hogy csúszkálsz, beadandókat mással íratod meg, nem tanulod meg az anyagot rendesen csak reménykedsz hogy valahogy legyen meg a kettes pót-pót vizsgán, puskázol stb... mellette pedig teljesen leszarhatod az informatikát mert csak "kényszerből" mentél az egyetemre mert a 8 általánost végzett szüleid vagy a minimálbérért dolgozó tanáraid javaslatára mentél oda akik a blikkben, riposton és egyéb szennylapokban olvasták, hogy az informatikusok milliókat keresnek ezért javasolták. Ebben az esetben meg sem közelíti az illető tudása azt amit egy junior pozihoz elvárnak.

Valamint lehetsz egy top tanuló, aki odateszi magát az egyetemen, nem csak azért, hogy a vizsgái 4-5 legyenek, hanem érdekli az anyag, motivált, a tudása bővítése mellett kapcsolatokat épít az egyetemen, kutatásokba csatlakozik, publikál, progversenyeket nyer, diákmunkázik / gyakornokoskodik. Ebben az esetben bőven eléri söt meg is haladja a junior szintet az illető tudása.

2024. jún. 4. 16:42
 3/12 A kérdező kommentje:

Tehát akkor a papír önmagában nem feltétlen elég és fel kell mutatni valamit extraként ha jól értem ugye? Függetlenül attól, hogy erősebb(mérnökinformatikus, programtervező informatikus) vagy gyengébb (üzemmérnök-informatikus, gazdaságinformatikus) it szakon diplomázok?

2024. jún. 4. 16:44
 4/12 anonim ***** válasza:
93%

Igen. Jól. (Bár más írta) Az egyetem nem arra fókuszál, hogy munkahelyen helyt állj, hanem inkább bevezet különböző témákba. Itt a "bevezet"-en van a hangsúly.

A munkáltatók nem minden esetben szükséges az ilyen tudás. A diploma azt bizonyítja, hogy tudsz tanulni és láttál ezt-azt. Csak, ha szembe jön egy specifikus probléma, akkor az egyetemi ismeret támaszt nyújthat, mint aki nem járt oda.

2024. jún. 4. 23:28
 5/12 anonim ***** válasza:
56%

#4 vagyok

Egyetem nem tanít meg:

- csapatban dolgozni

- agilis módszerben dolgozni

- céges kultúrában mozogni

- enterprise technológiákat

Stb

2024. jún. 4. 23:31
 6/12 anonim ***** válasza:
26%

Amikor 16-17 voltam, a nagybátyám vett egy telket szigetszentmiklóson és építkezett is rá. Nyáron nála töltöttem három hetet és a munkámmal segítettem be a házépítésbe. Az alsó szint már nagyjából kész volt, meg is kapta a házra a lakhatásit. Egy nap valahogy felbukkant ott egy ember, a nagybátyám valami régi barátja, aki sértődötten vette tudomásul, hogy a konyha és a fürdőszoba már le van kövezve, ki van csempézve. Kérdőre is vonta nagybátyámat, hogy miért nem őt hívta, amikor tudja jól, hogy ő burkoló?

Nagybátyám nyugtatta, hogy ne hőbörögjön, lesz még munka, pl. ott a hatalmas terasz, az sincs még leburkolva. A teraszt végül meg is csinálta ez az ürge.

Kb. két év múlva a teraszon lerakott burkolat itt-ott elvált a betontól. A terasz sarkában ott volt kupacban már vagy harminc darab 10x10-es műkő.

Hát, van ilyen burkoló is, meg olyan is, aki minőségi munkát végez.

Ahogy autószerelőben, orvosban, kőművesben, szakácsban is van jobb is, rosszabb is, úgy a programozók között is előfordul jobb és rosszabb.

A diploma egy előszűrő, ami nélkül sokkal nehezebb lenne az aspiránsok közül kiválasztani az alkalmasabbakat.

2024. jún. 4. 23:49
 7/12 anonim ***** válasza:
17%
5: Mert nem az a dolga.
2024. jún. 4. 23:50
 8/12 anonim válasza:
18%
Igen, elég.
2024. jún. 5. 05:29
 9/12 anonim ***** válasza:
31%
7: Nem is mondtam, hogy az. Csak amit nem.
2024. jún. 5. 05:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Amilyen telített a piac nem éppen, ennél lényegesen több kell manapság.
2024. jún. 22. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!