Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyi esélyem van informatiká...

Mennyi esélyem van informatikán belül szakterületet váltani?

Figyelt kérdés

Az elmúlt hat évben Python programozóként dolgoztam (elsösorban devops területen), viszont szeretnék elmozdulni webes irányba. Csináltam jó pár hobby projektet, és jobban élvezem, mint a jelenlegi munkám.

Cégen belül nem támogatják a nagyobb váltásokat. Mennyi esélyem van, ha váltani szeretnék frontend/JS irányba, föleg a jelenlegi munkaeröpiaci helyzetben? Totál juniorként kellene újrakezdeni?

máj. 30. 15:03
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Egy frontendes haveromat kérdeztem, azt mondta, nehezen tud úgy beajánlani, hogy nem végeztem még JS munkát. Mert állásinterjún elsö kérdésük az lesz, hogy meséljek a korábbi projektjeimröl.
máj. 30. 15:05
 2/26 anonim ***** válasza:
73%

Válthatsz, de kezdésnek tanulj, ne válts!

Nézd meg egyáltalán tetszene e neked. Főleg ha webre mész.

Én szintén webezek/webeztem PHP-val. Mellette C#-al hobbi szinten más területen tevékenykedtem. A web sokkal unalmasabb, szárazabb, mint a többi terület szerintem. Mondom úgy, hogy C#-al webeztem, appot írtam, játékfejlesztés a hobbim. PHP-val főleg webeztem, de HTML CSS JS kombóval csináltam játékot böngészőbe (egyszerű UI-os cuccokat).

Frontendből Bootstrap és VUE tapasztalatom van. Mondjuk a VUE sokat dobott a pozitív megítélésemen a web felé, mivel alapból nem vagyok frontendes típus, de az tetszett.

Ha frontendezni akarsz úgy is ajánlott VUE, Angular, vagy React irányba menni és nem natív dolgokkal foglalkozni.

Elmondhatod, hogy python-al foglalkoztál X ideig, aztán miért váltottál webre, de úgy is kérdezni fogják mit tanultál, mi érdekel stb. Szóval ne 0 tudással kezdőként menj, hanem legalább 1-2 referencia munkát tudj felmutatni, vagy ha tesztet kapsz, akkor tudj elméleti és gyakorlati dolgokat is villantani. Nálunk pl volt teszt kérdés sor és gyakorlati feladat mind3 nyelvhez felvétel előtt (PHP, C#, Java).

A piacon keresnek frontendest, de inkább tapasztaltabbakat, akik értik is mit csinálnak és nem 0 km-esek.

máj. 30. 15:26
 3/26 anonim ***** válasza:
A devops nem fizet sokkal jobban, mint egy webes meló?
máj. 30. 15:48
 4/26 A kérdező kommentje:
#3: A cégünknél a menedzsereken kívül a webprogramozók keresnek a legtöbbet, gondolom mert webfejlesztés a cég fö profilja (kkv).
máj. 30. 16:01
 5/26 anonim ***** válasza:

Webnek is rengeteg aspektusa van. Az is "webfejlesztő" aki csak szerver oldali API-kat és mögöttes üzleti logikát ír, mert ugye az is "web"-en érhető el. Ha web, akkor a HTTP protokoll kommunikáció az alap. De manapság a cégek belső rendszerei is HTTP-t használ, tehát az is "webfejlesztés" csak zárt, ha nem engedik ki publikus netre.

Szóval, akkor mit is akarsz?

FrontEnd-ezni? BackEnd-ezni? Python helyett más nyelvet használni? Microservice-t építeni? Vagy az egészet architektúrálisan megtervezni?

Konkrétumokat is mondhatnál. :)

máj. 30. 18:20
 6/26 anonim ***** válasza:
0%

"A devops nem fizet sokkal jobban, mint egy webes meló?"

A kérdező egy magyar hulladék KKV-nál dolgozik ahol fancy elnevezéssel DevOps-nak hívja magát pedig a valóságban az ilyen helyeken dolgozóknak semmi közük a DevOps-hoz, csak ezt a nevet húzzák rá a mindenes, supportos, rendszergazdákra. 6 éves tapasztalattal azon a szinten sem lehet hogy egy pályakezdő valódi DevOps pozira bekerüljön egy multihoz, ez jól látszik a mentalitásából is, hogy úgy akar webfejlesztő lenni hogy egyáltalán írt volna 2 sor kódot JS-ben, de már beajánlásokkal próbálkozik...

máj. 30. 22:11
 7/26 anonim ***** válasza:
Ha a cél a jobb fizu, akkor szimplán válts céget..
máj. 31. 08:14
 8/26 anonim ***** válasza:
Miért dolgozna bárki is önszántából JS-sel...?
máj. 31. 09:59
 9/26 anonim ***** válasza:
72%
6-os honnan tudod, hogy hol dolgozik? Ezt a KKV-s leszólást se értem, vagy itt csicska meg lúzer mindenki aki nem nemzetközi cégnél dolgozik?
máj. 31. 11:10
 10/26 anonim ***** válasza:
14%

Nem a #6-os vagyok, hanem a #3-as, de igen, a kkv-k általánosságban véve alacsonyabb szakmai színvonalon működnek, mint az IT multik.

máj. 31. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!