Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érdemes nulla tudással megtanu...

Érdemes nulla tudással megtanulni linuxt használni?

Figyelt kérdés
Van egy régi laptopom amit nem nagyon használok és gondoltam tökéletes lesz arra hogy megtanuljam kezelni a linuxt. Hogyan érdemes belevágni? Bármi tipp?

2023. dec. 2. 21:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
83%
Igen. Én is Mintet használok, ha épp nem játszani akarok. Ha elfelejted a vindózos beidegződéseket, akkor könnyebb használni, mint a vindózt.
2023. dec. 3. 10:56
 12/31 anonim ***** válasza:
5%

10, mert szarul van megírva. Az ablakok, vezérlőelemek nincsenek megfelelően lekezelve. A fejlesztők nem ismerik a grafikus felületek fejlesztésének főbb irányelveit, emiatt a képi tartalom nem ritkán egyszerűen szétesik, vagy csak simán csúnya.

A grafikus felületek (ezek egyébként NEM RÉSZEI A LINUX-nak!) már ott tartanak, hogy lényegesen több erőforrást zabálnak fel, mint a windows.

Hangsúlyozom, a linux-szal nincs gond. Az remek, bár eleve egy hálózati, szerver opre, egy unix klón, ami eredendően nem desktopra van kitalálva.

2023. dec. 3. 11:13
 13/31 Thunderfairy ***** válasza:
86%
Nyugodtam válts linuxra. Most már 3 disztro is lenyomja JÁTÉKOKBA a windows-rt. Egy Linux Mint és cinnamon felület. Én 3 hét alatt megszoktam. Kitartottam a nehézségek ellenére. Már azt mondom hogy nincs miért windows-t használnom. Csak kezdj bele. Ha nem windows-t akarsz ingyen a Linux-al akkor tarts ki melette. Ha sikerül az első évet kihuznod akkor örökre el is felejted a windows-t. Csak a Linux a jó rendszer.
2023. dec. 3. 11:35
 14/31 anonim ***** válasza:
79%
12: Ez egy tipikus linux (illetve minden "komolyabb" oprendszernél előforduló) hiba: "Critical error : User incompetent"
2023. dec. 3. 11:39
 15/31 anonim ***** válasza:
12%

13, "Kitartottam a nehézségek ellenére."

Oops.

14-nek: Igazad lehet, mindössze 26 éve használok linuxot. Talán emiatt nem lelhető fel bennem az a fanatizmus, ami a linux idiótákat olyan markánsan jellemzi.

2023. dec. 3. 11:48
 16/31 anonim ***** válasza:
23%
2023. dec. 3. 12:09
 17/31 Thunderfairy ***** válasza:
79%

15.

Semmi oops nincsen. Egy új rendszerre állás ilyen. Már egyre kevésbé akarok ennek ellenére windows-t használni. Itt nincs kötelező Microsoft fiók, itt én döntöm el mikor frissitek, itt mindent én mondok meg és nem egy nagyvállalat. A Linux idiótákkal Linux felhasználóként nem szabad foglalkozni. Azok tényleg durva helyzetek amikor Linux-os viselkedik úgy Linux-osal. És csodálkoznak ha az adott illető egyszer bemondja hogy újra windows-t használ. Ilyen is van sajnos.

2023. dec. 3. 12:36
 18/31 anonim ***** válasza:
86%
Ez az! Még egy linux vs windows topik! Mi értelme ezen veszekedni? Hadd használja már mindenki azt, ami neki tetszik.
2023. dec. 3. 13:38
 19/31 anonim ***** válasza:
5%
Tőlem azt használ mindenki, ami neki szimpatikus. Én csak az igazságot írtam le és a véleményemet fejeztem ki.
2023. dec. 3. 13:52
 20/31 anonim ***** válasza:
82%

19

Nem az igazságot írtad le, a nagyobb része szimplán nem igaz annak amit írtál. De a véleményed az természetesen lehet ez, csak ne úgy add elő, mintha az lenne az tuti.

2023. dec. 3. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!