A világ nagy szoftvereit már zömbében indiaiak és muzulmánok írják?
Azért gondolom mert felmentem imént a microsoft oldalára, hogy letoltsem a visual studiot, ahol arab es indiai nok reklamfotoja fogadott.
Nekem egy negatív tapasztalatom volt, amikor egy 1-2 éve kiszemelt multiba szerettem volna jelentkezni, mert tudtam, hogy a tapasztalatom tökéletesen lefedi az stackjüket.
Linkedinen is ismerősöm volt onnan egy PO és egy HRes. Mindkettőnek írtam, megnéztem és nem válaszoltak.
Közben a oldalukon láttam, hogy minden fejlesztői pozíciót indiába kiszerveztek, csak üzleti pozik maradtak európában. Meg persze USAban maradt egy helyen.
Meg ismerőstől hallottam, hogy Ericsson is éppen kiszervez fejlesztéseket itthonról.
Még junior, enyhe jó indulattal medior vagyok, így nincs széleskörű szakmai rálátásom.
12:
A jelenség, amit leírsz létezik. Főbb vonalakban az ok:
A legtöbb multi fenntart magának fejlesztőket az anyaországban (USA, Németország stb.). Jellemzően ott futnak az érdekesebb, kihívást jelentő feladatok (kutatás, dolgok semmiből felépítése). Illetve nyitnak irodákat az úgynevezett best cost country-kban, ahol olcsók a fejlesztők. Ezekben az irodákban futnak jellemzően a szakmailag kevésbé izgi fejlesztések. Rengeteg cégnek van ilyen irodája Magyarországon. Viszont mivel a fejlesztői költségek Magyarországon megnőttek, ezért egyre több cég költözteti ezeket a projecteket tovább. India az egyik legnépszerűbb ország, mert még mindig olcsóak és rengetegen vannak. A minőség néha hagy kívánni valót, de abban is fejlődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!