Melyik a világ legdrágábban fejlesztett nyíltforráskódú programja?
Értem a viccet.. :D
De ha kérdés nem troll, akkor a válasz se legyen az, szóval szerintem:
Nem hinném hogy a KRÉTA nyílt forráskódú lenne :)
Ha pedig a nem nyílt forrsákódúakat is belekeverjük, biztos nem a KRÉTA a legdrágább.
De vissza a nylít forráskódú szoftverekre
Én amúgy úgy tudom, hogy a disztribúcióktól függetlenül, a Linux. Főleg ha Linux alatt nem a kernelt értjük, hanem cakk-pakk at egészet. Ugyanis az tévedés sokaknál az, hogy a Linux rendszerben mindent önjelölt IT-sok, szabaidejükben, ellenszolgáltatás nélkül, csak saját hobbiból tesznek bele/javítanak/terjesztenek. Magukat a disztribúciókat fenntartó cégek és alapítványok k.sok pénzt ölnek bele (gyakran üzleti alapon). Nem beszélve azon Linux hozzáadott komponensekről amiket valamilyen cég alkalmazottjai kemény fizetésért csinálnak, de aztán közkinccsé teszik (pl. eszköz illesztő modulok). Ha ezeket egyben nézüük, akkor a Linux a legkomplexebb, legösszetettebb, és nyilván így a legdrágábban (=értsd a legtöbb hozzáadott értéket tartalmazó) nyílt forráskódú rendszer.
Hogy ha szigorúan csak egy jól körülhatárolható "programra" gondolunk, akkor passz, csak találgatni tudok. Bár szerintem itt is a komplexebb "program" létrehozása általában több beleölt erőforrást is igényel. Én itt már csak tipplenék:
- maga a Linux kernel
- valemylik GUI rendszer
- adatbázis kezelő (pl MariaDB)
- irodai programcsomag (OpenOffice)
"Értem a viccet.. :D"
Bűncselekményeket én nem látok viccesnek... A kréta meg nem open source, pont.
#3:
Kár hogy nem olvastad/értelmezted tovább amit írtam. És megálltál az első mondatnál :D
Nem azt tartottam viccesnek, hogy bűncslekmény. Hanem azt, hogy valaki azzal viccelődik hogy nyílt forráskodú.
Ha tovább olvastad volna amíit a #1-ben írtm, akkor felfogtad volna, hogy tisztában vagyok azzal hogy az nem nyílt forráskódú.
Megjegyzem, akkor még nem is olvastam a hírekben hogy "nyílttá tették"... mármint azok akik ellopták. Ezt kb 30 perce tudom..
Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!