Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az ilyen tanár normális?...

Az ilyen tanár normális? programozás

Figyelt kérdés

Sziasztok, egyetemen, mérnökin tanulok programozást, és kapunk órán feladatot, pl adott adathalmazt jelenitsd meg grafikonon stb.

és nem használhatsz internetet a keresésre, honnan kéne fejből ilyeneket tudni, hogy pl egy grafikont, hogy kell elkészíteni,milyen megoldások vannak rá?

és akkor ezért szóltam, hogy ilyen nincs, és mondta menjek TO-ra és adjam le a tárgyat és menjek át más oktatóhoz.

2023. szept. 15. 11:58
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%
Mi első félévben random, faék egyszerűségű konzol alkalmazásokkal vettük végig a strukturális programozás alapjait, nyelvi eszközöket, prog tételeket/rendezéseket/egyéb algoritmusokat, egészen az oop bevezetéséig. Néhány engedélyezetten kívül, natív/külső kész libeket/osztályokat egyenesen tilos volt használnunk. Kicsit untam magam, de aki úgy ment oda, hogy azt sem tudta mi az a változó, annak valszeg jobban hasznára vált, mintha hozzá lett volna vágva egy lib, hogy nesze használd paraszt.
2023. szept. 15. 15:35
 22/43 anonim ***** válasza:
*strukturált
2023. szept. 15. 15:36
 23/43 anonim ***** válasza:

Milyen jellegű adathalmazról van szó? Tudsz példát adni?

Mert szerintem egyáltalán nem mindegy a dolog. Ha az adathalmaz valami függvényből generált sok száz elemű tömb, akkor valóban grafikusan érdemes megjeleníteni.

De ha egy pár tíz elemű tömb össze-vissza értékekkel, amik egyébként kisebbek, mint egy átlagos konfig kijelzőjén megjeleníthető konzolablak dimenziói, akkor valóban, nem kell semmiféle grafikával foglalkozni, egy konzolos, karaktergrafikus megjelenítés még előnyösebb is.

2023. szept. 15. 15:44
 24/43 anonim ***** válasza:
#14 Nyilván nem mindig a tanár a hibás, de azért tudok olyan tanárt nem is egyet mondani, aki IK-n tanít(ott) és a diákság nagyjából egybehangzó véleménye szerint csapnivaló.
2023. szept. 15. 15:44
 25/43 A kérdező kommentje:

Milyen jellegű adathalmazról van szó? Tudsz példát adni?

Igen!

Írjon egy olyan függvényt ami véltetlenszerűen generál 120db természetes számot,számítsa ki a moduszát, ezt jelenitse meg egy oszlop diagrammon, emelje ki a módusz(mást színnel).

Ez volt a konkrét feladat....

2023. szept. 15. 15:51
 26/43 anonim ***** válasza:
Ha ez tényleg bevezető programozás kurzus második óráján feladat, az elég durva. Vagy valami kamu van a dologban.
2023. szept. 15. 15:58
 27/43 A kérdező kommentje:
Ez volt a feladat, most,hogy már utána néztem megtudnám oldani, de ott hirtelen nem... Már jeleztem a TO-nak, elvileg mehetek át a másik tanárhoz.
2023. szept. 15. 16:00
 28/43 A kérdező kommentje:
Amúgy a tárgy neve Elemi programozás
2023. szept. 15. 16:00
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Hááát... :/ 120 db számnál már tényleg lehet, hogy grafika kéne.

Viszont akkor csináld azt, hogy a tanárnak majd bólogatsz, hogy igen-igen, Te még az ethernet kábelt is kihúzod a gépedből... Közben meg szépen megnézed, hogy hogyan lehet grafikus ablakot nyitni és abba milyen függvénnyel lehet egy pixelt kirajzolni. Mert enélkül tényleg nem fogsz tudni mit csinálni, ezt meg nem tudja hogyan leellenőrizni, hogy neten néztél-e utána, vagy fejből tudtad.

Azzal a példával meg, amivel egy pixelt ki tudsz rajzolni, azzal először kisakkozod (fejből), hogyan tudsz egy vonalat rajzolni két pixel között (ez még nem nehéz, kis túlzással egyetlen for-ciklus), abból már az is megvan, hogy téglalapot hogyan tudsz rajzolni... és szépen felépíted ebből apránként az egész program logikáját.

Ehhez viszont már valamennyire kell tudni programozni. Ha most vagy első féléves és mindössze még csak a második órátok volt megtartva, akkor nekem is van egy olyan meglátásom, hogy ez a tanár bizony nem nagyon akar dolgozni/tanítani.

2023. szept. 15. 16:12
 30/43 A kérdező kommentje:
Az volt a baj,hogy még ezt se lehetett volna megoldani, hisz központilag nincs net ezeken a szar gépeken(olyan lassúak...)
2023. szept. 15. 16:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!