Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az ilyen tanár normális?...

Az ilyen tanár normális? programozás

Figyelt kérdés

Sziasztok, egyetemen, mérnökin tanulok programozást, és kapunk órán feladatot, pl adott adathalmazt jelenitsd meg grafikonon stb.

és nem használhatsz internetet a keresésre, honnan kéne fejből ilyeneket tudni, hogy pl egy grafikont, hogy kell elkészíteni,milyen megoldások vannak rá?

és akkor ezért szóltam, hogy ilyen nincs, és mondta menjek TO-ra és adjam le a tárgyat és menjek át más oktatóhoz.

2023. szept. 15. 11:58
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem is frusztráló, hogy legalább valami kis pdf-et nem adnak, mint matekból, amin lehetne az összes function, library stb név amit a félévben használtatok. Én a mai napig elfelejtek alap dolgokat és ez kit érdekel? Mi programozók nem azért vagyunk fizetve, hogy fejből tudjunk ilyeneket... Sőt, egy idő után a nyelv is mindegy, mert dokumentáció alapján bármivel tudunk dolgozni egy junior szintjén...
2023. szept. 15. 12:47
 12/43 anonim ***** válasza:
60%

"Senki nem másolna, de pythonban kellett volna megoldani ezt a problémát, és pl nem is tudtam, hogy milyen grafikai könyvtárat tudnék erre használni."

Félreértés ne essék, nem a Pythont akarom szidni (bár nem a kedvencem, ez tény), de a tapasztalatom az, hogy a Pythonos tanulási kultúra annyiból áll, hogy "na, akkor keressünk rá neten egy libet". Oké, hogy éles, produktív környezetben előnyös tud lenni, ha félkész megoldásokat legózol össze (bár ott is azért meg kell gondolni, hogy mindenképp az-e a legjobb megoldás), de a tanulás során, amikor az lenne a cél, hogy az önálló, elemi, algoritmikus gondolkodást megtanuld; hogy átlásd mélységében, hogy mi hogyan működik, ez a netes összemásolgatós dolog arra jó, hogy inkompetens programozóvá válj. Olyan ez, mint ha általános iskolában teljesen elfogadható lenne, hogy ne te gyakorold az A betűt, meg az 1+1-et, hanem anyukáddal megírasd, mert hát te miért szenvednél vele?

Szóval: igen, teljesen normális ez a tanár. Te pedig kezdj el gondolkodni háborgás helyett!

2023. szept. 15. 12:55
 13/43 anonim ***** válasza:
🤷.
2023. szept. 15. 12:57
 14/43 anonim ***** válasza:
36%

"Oké, pythonban bármiféle grafikai könyvtár nélkül,hogy tudsz kirajzolni grafikont?"

ÉS előírás volt, hogy grafikusan kell?

"Osszevissza beszel a tanar"

Igen, ismerjük, aki valamiért ügyetlen a progrmaozáshoz, ott mindig a tanár a béna, az összefüggéstelen, a tudatlan.

2023. szept. 15. 12:58
 15/43 anonim ***** válasza:
0%

#14-es jogos. Lehet simán egymás alá kéne írni, hogy

12 és akkor 12 db *-ot kell odarakni mögé szóval

kb:

value |

----------------------------------

12 | ************

4 | ****

stb.

2023. szept. 15. 13:05
 16/43 anonim ***** válasza:
17%

Munkahelyen repülsz, ha az lesz a válasz a megoldandó problémára, hogy "dehát ezt nem mondta a tanár". Lehet, hogy a kreativitásra kíváncsi, vagy felmére a csoport szintjét, vagy kíváncsi volt, ki az akit érdekel annyira a téma, hogy önállóan utánanézzen ennek-annak...

Unalmas már ez a tanár a hülye felfogás.

2023. szept. 15. 13:16
 17/43 anonim ***** válasza:
20%
Az ilyen diák normális?
2023. szept. 15. 14:05
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

Én sok éve programozok, ha valamit nem tudok utána járok.

Ha valaki nekem ilyet mondana 2. órára, minden előzmény nélkül, akkor kapna egy konzol alkalmazást ami "kirajzolja" a grafikonokat a konzolba.

A megoldást kell keresni :D

2023. szept. 15. 14:43
 19/43 anonim ***** válasza:
76%

Azért full kezdőnek egy ilyen feladatot odadobni tényleg kemény...

Ha nem használhat internetet, akkor honnan kéne tudnia, hogy a graphics libratyt kéne használnia? Itt van előttem a Windows-os Python 3.10.11 doksija, de egy szó sem esik benne a graphics libről. Van turtle graphics, curses, és Tkinter, de ez utóbbi is csak az ablakkezelést meg az ablakvezérlőket taglalja. A canvasról példál egy szó sem ejt.

Turtle-vel persze meg lehet csinálni, de aki mondjuk sosem hallotta a Comenius Logo vagy Imagine Logo nevet, annak a Turtle sem fog sokat mondani.

Ha még sosem Linuxoztál, valószínűleg a curses/ncurses se mondd neked sokat, pedig egyébként abban is meg lehet csinálni, csak ugye akkor nem grafikus lesz.

Szóval igen, ezt tényleg nem egy könnyű feladat, önállóságot, utánajárást igényel, és biztos vagyok benne, hogy sok hallgatón kifog. De megoldható, ráadásul a való életben azért elég sokszor találja magát szembe az ember ilyen jellegű feladatokkal, amikor semmiről nem tudsz semmit, de oldd meg.

2023. szept. 15. 14:46
 20/43 A kérdező kommentje:

ja, csak ott használhatod a netet..

Teljesen strukturálatlan ez a tantárgy.

2023. szept. 15. 15:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!