Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit érnek a mostanában nagyon...

Mit érnek a mostanában nagyon sokat hirdetett programozó tanfolyamok a munkaerő piacon?

Figyelt kérdés
Elég sokszor találkozom ilyen karrierváltásra esélyt adó hirdetésekkel és érdekelne is a terület, csak kevés információm van róla. Más területen van végzettségem és programozással nem foglalkoztam korábban. A hirdetésekben azt ígérik, hogy ez nem számít és szinte garantált az elhelyezkedés a képzés után, ha nem is egyből, de viszonylag rövid időn belül. A kérdésem arra vonatkozik, ha egy ilyen tanfolyamot elvégzel, milyen eséllyel tudsz elhelyezkedni az újonnan tanult szakmádban? Elsősorban a végzettek TAPASZTALATAIRA vagyok kíváncsi, NEM a véleményekre. Nyilván nem tudom kiszűrni, hogy ki melyiket írja, de a marketing-szövegeket már elolvastam, a képzést elvégzettek személyes tapasztalatait szeretném megismerni.

2023. aug. 14. 10:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#10: van hiány, tapasztalt jó fejlesztőkből.

kezdőkből annyi van, hogy nem lehet még érdemben szelektálni se.

Viszont ahhoz elég, hogy azt hiszik a munkáltatók, hogy ha ennyien vannak, akkor alacsonyabb bér is elég.

Csak azért meg egy értelmes fejlesztő nem fog elmenni, és inkább nyugatra dolgozik, mint én is.

2023. aug. 18. 18:49
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"#10: van hiány, tapasztalt jó fejlesztőkből."

Igen, csak ezt valahogy a tanfolyam reklámokon elfelejtik közölni.

2023. aug. 18. 18:51
 13/20 A kérdező kommentje:

#10-11: "van hiány, tapasztalt jó fejlesztőkből"

Mikor és hogy tanulja meg a szakmát egy kezdő fejlesztő?

"Viszont ahhoz elég, hogy azt hiszik a munkáltatók, hogy ha ennyien vannak, akkor alacsonyabb bér is elég."

Ez sajnos több területen is így van.

2023. aug. 21. 16:08
 14/20 anonim ***** válasza:

13#

Egyetem. Nagyon szeretik szídni az egyetemet, de rengeteg nagyon jó kötelező tantárgy van és persze a szabválokat úgy veszed fel, ahogy akarod érdeklődésednek megfelelően. Meg nálunk volt 2 év után specializáció választás, ahol jobban arra tudtam fókuszálni, ami érdekel.

Egyetem alatt ott a diákmunka, amit elég egyszerű szerezni, mert:

-Olcsó van a munkáltatónak. A bruttó béren felül csak egy 15%-os díjjat kell a diákszövetkezetnek fizetniük.

Tehát nagyon olcsó egy kompetens diákot felvenni és mediort előállítani belőle pár év alatt, úgy hogy mindig picit a piaci értéke alatt tartják a bérét, de ő mivel nem interjúzik máshol, így boldogan veszi, hogy folyamatosan emelnek neki.

-Bármikor kirughatnak vagy fizetetlen szabadságra küldhetnek, ha éppen nincs rád szükségük. Tehát nem nagyon durva rossz döntést hozni, mert nem kell elköteleződniük. Nem fogja az óránként br 2.000 (valós kölség a cégnek 2300 ft) csődbe vinni a céget, ha nem válsz be.

-Kell hallgatói jogviszony, így azért ha nem is sokat, de feltételezhetnek egy minimális rátermettséget vagy alap informatikai tudást, tudva hogy például egy mérnökinformatikus képzésben eljutottál a 5-6. félévig.

Diákmunkákat még most is egyszerű találni. Juniort nem, főleg tapapsztalat nélkül.

2023. aug. 21. 16:22
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakoznék 2/14-hez, annyival kiegészítve, hogy sok HR-es az utóbbi fél évben (?) eléggé szemtelennek tűnik, nyilván nem függetlenül attól, hogy megborult a kínálat/kereslet arány a "munkaerőpiacon".

Szomorú, hogy épp azok, akiknek munkakörüknél fogva némi empátiával kellene lenniük, néha a minimális emberi tiszteletet nem adják meg.

Jelentkezel egy olyan junior állásra, amire a kiírás szerint egyébként bőven túlkvalifikált vagy, és az a válasz, hogy "sajnos nem a legjobb egyetemen végeztél" (a kompetenciád, az hogy mit tudsz elvégezni, nem számít ezek szerint)... a másik kétszer elhalasztja az 1 héttel előre lefixált interjút, gyakorlatilag az utolsó percben, és ha szóvá teszed, hogy jobb lenne előbb szólni, akkor "persze" durcás lesz... a harmadik megígéri, hogy kiközvetít XY céghez, aztán megnémul és nem válaszol a megkeresésekre stb.

2023. aug. 26. 11:16
 16/20 anonim válasza:
44%

Sokat érnek, hiába fanyalog itt a sok "mérnök egyetemista". Az én ismerősöm középiskolai végzettséggel lett web fejlesztő Ausztriában. 1 évet tanult online, utána nyitott egy webfejlesztő céget magának, amivel 22 ügyfelet szolgált ki, különböző projektmegbízásokkal. Ezután jelentkezett külföldre és meg is kapta a munkát.

Jómagam ezen felbuzdulva váltottam gazdasági szektorból web fejlesztésre. 1 év udemy + saját projektek, utána CodeCool bootcamp 2,5 milláért. Persze mellette ezt függtem 0-24. Rengeteg energiát raktam bele és meg is lett az eredménye. A Siemens-nél dolgozom Németországban 1,6 milla nettóért havonta.

Ne hagyd hogy lehúzzon ez a sok műmájer egyetemista. Semmit sem ér. Semmi értelmeset nem tanulnak, a legtöbbjük programozni sem tud, épp hogy áttolják az egészen. Aztán ezek magyaráznak, hogy hogyan működik a piac meg az álláskeresés. Röhej. Szánalmas az összes. Pont ezért nem talál a nagy részük munkát.

Saját magad 3 év alatt a számítógép előtt ülve, otthon, jobban megtanulsz programozni mint a legtöbb egyetemista (sőt). Ha ez mellé bevágsz egy bootcampet is, az plusz pont, mivel ott megtanulsz csapatban dolgozni (ez az egyetlen érvem van egyébként a bootcampek mellett, ez viszont BRUTÁL fontos érv).

Nem azt mondom, hogy haszontalan az egyetem, mert nem az, de az ott végzettek 90%-a egy semmirevaló. A bootcamp sem ér semmit, ha nem jó a hozzáállásod, egyedül meg anélkül úgy sem tudnál megtanulni programozni, szóval azt hagyjuk is.

Légy eltökélt, csináld, programozz minden nap és meg lesz az eredménye. Méghogy egyetem nélkül esélytelen. Úristen.

2023. okt. 11. 18:51
 17/20 anonim ***** válasza:
19%

#16 Nem nyertél felvételt egy egyetemre sem olyan alacsony pontszámot értél el, ezért van benned ekkora frusztráció?

Látod, meg is mutatkozik a hozzád hasonló végzettség nélküliek alacsony szellemi kapacitása, te magad sem tudod, hogy épp mit állítasz, mert teljesen ellentmondásos az írásod, idézem:

"Ne hagyd hogy lehúzzon ez a sok műmájer egyetemista. Semmit sem ér. Semmi értelmeset nem tanulnak, a legtöbbjük programozni sem tud, épp hogy áttolják az egészen."

2 mondattal később:

"Nem azt mondom, hogy haszontalan az egyetem, mert nem az"

Ilyen agyi kapacitással te is sokra fogod vinni, ha szerencséd van, kifogsz egy olyan munkahelyet, ahol nem kell Szenteste a gyártósor mellett robotolnod, mert másnap reggelre osztanak be 🤣

Üdv: egy bruttó 1,8 milliót kereső, teljes home officeból dolgozó alkalmazott matematikus MSc végzettségű, elit V. kerületi intelligens és művelt Úriember

2023. okt. 11. 20:49
 18/20 anonim ***** válasza:
58%
17 Nem hiányoznak a munkatársak? Mi a hobbid? Azt figyeltem meg hogy a home office-ban sikereseknek mindig van egy társasági sikeres hobbijuk.
2023. okt. 11. 21:03
 19/20 anonim válasza:
#17: Mester diplomás közgazdász vagyok, szóval hiába vered itt magad. Van papírom nekem is, méghozzá nem akármilyen egyetemről, de ahogy az enyém sem, úgy a tiéd sem ér semmit :D Ez a világ már rég nem a papírról, hanem a tudásról szól. Az alkalmazott matematikus diplomád nekem semmit sem ér, ahogy a munkáltatóknak sem, ha annyit sem tudsz mi az a 2x2 :D
2023. okt. 19. 00:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Na ja, mester diplomás közgazdásznak valószínű nem kottyan meg a programozás. De mondjuk egy szakácsnak nem biztos hogy passzolna.
2023. okt. 19. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!