Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nagy programozok, az ilyen...

Nagy programozok, az ilyen miert hivja magat programozonak?

Figyelt kérdés

Van egy ismeros, es ezt mar tobbszor tapasztaltam, ok kijelentik,hogy programozok, elso kerdesem, milyen nyelven programozol?

Egytol-egyig azt mondtak magyar…. Szerintetek?Es akkor attol felunk,hogy nem tudunk elhelyezkedni, nem egy magas szint amit meg kell elozni :D

2023. aug. 11. 05:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
De ... én kikövetem a kérdést, mert nincs kedvem és energiám ezt tovább ragozni. Ennél magasabb az órabérem :D
2023. aug. 11. 10:33
 12/13 anonim ***** válasza:
38%

Tényleg nem a nyelv a lényeg. Engem pl. előző helyemre úgy vettek fel senior fullstack fejlesztőnek, hogy go nyelven kell írni a backendet. Én előtte még csak nem is hallottam erről a nyelvről, de ettől függetlenül megadták a senior bért és pár hónap alatt beletanultam.

Akármilyen nyelvben dolgozol, az alapok ugyanazok, a spéci dolgokra meg fél perc alatt rákeresel a neten azt kész.

2023. aug. 11. 10:48
 13/13 anonim ***** válasza:
48%

Majdnemhogy mindegy a nyelv. Egyes nyelvek alkalmasabbak bizonyos feladatokra, de ezen túlmenően lényegtelen. A fent említett Go nyelvvel is lehet például Android appot készíteni, de szerintem az egész Play Store-ban nincs 3 db olyan app, amit Go-val raktak össze.

Én egyszer egy Linuxos adatnyilvántartó rendszer mentési feladatát scripteltem össze Bash-ban, napi, heti, havi inkrementális és full mentés távoli szerverre, CRC ellenőrzéssel, e-mail küldéssel, biztonságos kapcsolaton keresztül. Három éve működik megbízhatóan.

Egy frissítési mechanizmussal nem rendelkező programhoz írtam VBA-ban frissítőscriptet a múlt héten, csak annyit csinál, hogy kilövi a program éppen futó processzeit, letölti a frissítést a szerverünkről és silent installal feltelepíti.

Most egy olyan weboldalon dolgozom, aminek a frontend része HTML+CSS+JS, Bootstrappal. A backend PHP, Slim frameworkkel, a templatezést a Twig csinálja, adatbázist (SQL) a Doctrine intézi. Az oldal kezdetben egy RPi 3-ról fog futni, innen a hálószobaszekrényem tetejéről :)

Majd mindegyik feladathoz lehetne másik nyelvet használni, nem ez számít. Legalább ugyanilyen fontos a domain tudás, és hogy mennyire tud valaki szép, könnyen tesztelhető, könnyen karbantartható, fejleszthető kódot írni.

2023. aug. 11. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!