Nagy programozok, az ilyen miert hivja magat programozonak?
Van egy ismeros, es ezt mar tobbszor tapasztaltam, ok kijelentik,hogy programozok, elso kerdesem, milyen nyelven programozol?
Egytol-egyig azt mondtak magyar…. Szerintetek?Es akkor attol felunk,hogy nem tudunk elhelyezkedni, nem egy magas szint amit meg kell elozni :D
Tényleg nem a nyelv a lényeg. Engem pl. előző helyemre úgy vettek fel senior fullstack fejlesztőnek, hogy go nyelven kell írni a backendet. Én előtte még csak nem is hallottam erről a nyelvről, de ettől függetlenül megadták a senior bért és pár hónap alatt beletanultam.
Akármilyen nyelvben dolgozol, az alapok ugyanazok, a spéci dolgokra meg fél perc alatt rákeresel a neten azt kész.
Majdnemhogy mindegy a nyelv. Egyes nyelvek alkalmasabbak bizonyos feladatokra, de ezen túlmenően lényegtelen. A fent említett Go nyelvvel is lehet például Android appot készíteni, de szerintem az egész Play Store-ban nincs 3 db olyan app, amit Go-val raktak össze.
Én egyszer egy Linuxos adatnyilvántartó rendszer mentési feladatát scripteltem össze Bash-ban, napi, heti, havi inkrementális és full mentés távoli szerverre, CRC ellenőrzéssel, e-mail küldéssel, biztonságos kapcsolaton keresztül. Három éve működik megbízhatóan.
Egy frissítési mechanizmussal nem rendelkező programhoz írtam VBA-ban frissítőscriptet a múlt héten, csak annyit csinál, hogy kilövi a program éppen futó processzeit, letölti a frissítést a szerverünkről és silent installal feltelepíti.
Most egy olyan weboldalon dolgozom, aminek a frontend része HTML+CSS+JS, Bootstrappal. A backend PHP, Slim frameworkkel, a templatezést a Twig csinálja, adatbázist (SQL) a Doctrine intézi. Az oldal kezdetben egy RPi 3-ról fog futni, innen a hálószobaszekrényem tetejéről :)
Majd mindegyik feladathoz lehetne másik nyelvet használni, nem ez számít. Legalább ugyanilyen fontos a domain tudás, és hogy mennyire tud valaki szép, könnyen tesztelhető, könnyen karbantartható, fejleszthető kódot írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!