Nagy programozok, az ilyen miert hivja magat programozonak?
Van egy ismeros, es ezt mar tobbszor tapasztaltam, ok kijelentik,hogy programozok, elso kerdesem, milyen nyelven programozol?
Egytol-egyig azt mondtak magyar…. Szerintetek?Es akkor attol felunk,hogy nem tudunk elhelyezkedni, nem egy magas szint amit meg kell elozni :D
Csak azt hiszik, hogy programozók. :) Másrészt a kódban a mindent ANGOLlul írjuk, legyen az változó/függvény név, de még a dokumentációt is angolil szokás írni. (Hogy, ha 1x nem magyar lesz a csapatban/melletted, akkor ő is értse)
A "magyar" válasz is eleve rossz. :D
Ja, en tavaly kezdtem el az egyetemet, Pecsen, PTI szakon! Es mondom rakerdezek, mert o azt hangoztatta,hogy milyen jol keres stb!
Azt kiderult valami okj-s rendszergazda egy iskolaban :D
Biztos vagyok benne, hogy kamu a kérdés. Ilyen választ soha senkitől sem hallottam.
Meg ez a "milyen nyelven programozól" kérdésen tipikusan azok lovagolnak, akik nem tudnak programozni. Tehát éppen, hogy a legkezdőbb, aki csak 2 youtube videót nézett a témában is rögtön rávágna erre egy programozási nyelvet.
A tényleges programozók, tipikusan azt kérdezik egy másik programozótól, hogy milyen nyelven programozik, mert akár hiszed, akár nem az adott nyelv egy másodlagos dolog.
Tehát full kamunak érzem a kérdést, főleg hogy azt mondod ez többször megtörtént veled.
6#
Abszolút nem számít.
Egy programozó előtt van kb 35 év munkaviszony.
Ebből 2 év alatt simán el tudsz érni nagy dolgokat egy teljesen új programozási nyelvvel munkahelyen.
Ami számít az a koncepcionális tudás, mert nagyon sok dolog univerzális.
Például én most munkát keresek, de lehet egy számomra teljesen új nyelvvel fogok elhelyezkedni. Ettől függetlenül ugyan úgy megadták a bérigényemet, mert van mögöttem tapasztalat és az csak részlet kérdés, hogy milyen sintaxist használok adott probléma megoldására.
Ezért is mondom, hogy ezt a kezdő fejlesztő nem tudja vagy akarja felfogni, mert ő csak azzal találkozott, hogy "Jaj, profin meg kell tanulnom a C#-ot" aztán ennyi, de a valóság nem ez.
Hozzá nem értő feltevéseidből tényleg egyértelmű, hogy full kamu a kérdés
Állások:
-Sok helyen több nyelvet megadnak. Tipikusan multiknál. Igazából teljesen mindegyn milyen nyelven programozól. A lényeg az algirutmikus tudás és univerzális tapasztalat.
-Ha megnézed, nem nagyon szoktam +5 év feletti tapasztalatot elkérni bármiben. Nem véletlenül. Ennyi idő alatt a legbénábbak is kimaxolják a tudások.
Egy ember meg dolgozik kb 40 évet élete során. Tehát nagyon hamar több dologból is senior tud lenni az ember. Meg ez a "Pontosan kell tudni az adott nyelv minden picit részletét" megközelítés eddig sem működött, de a chatgpt világában már abszolút releváns.
Nyugi. Tényleg nem a programozási nyelv számít egy programozónál.
Maximum pici KKV-knál, de képzeld sok multi úgy is felvesz embereket adott pozíciókra, hogy soha sem hallott arról a nyelvről és ugyan úgy megadják neki a senior bérigényt.
-------------------------------------------------------
Nem amiatt kamu, mert megkérdezted ezt, hanem a válaszok alapján, mert tipikusan a teljesen kezdők kötik minden figyelmüket 1-1 adott nyelvre, így ha kitudja mondta, hogy "programozó", akkor már érti is a kérdést, amit kérdezel és büszkén rákamuzza, hogy melyik nyelvet ismer.
Pont ezeknél az embereknél nem történik meg olyan, hogy rávágják, hogy "magyarul".
Ez a full kamu része.
Tehát rettenetesen ritka és elkézelhetetlen válasz ez egy programozótól, főleg egy "kamu programozótól". Az meg, hogy neked többen is válaszoltak így szinte lehetetlen.
Ezért kamu a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!