Macbook air M2 alkalmas programozásra?
Persze.
Bármilyen operációs rendszer és számítógép alkalmas programozásra. Ez sem kivétel, ráadásul ez nem is gyenge gép, szóval nem fogsz mellé.
Mac-re is elérhető sok programozói IDE és eszköz, pl. Eclipse, NetBeans, CodeBlocks, Intellij IDE, stb.
Vagy a sokak által kedvelt szövegszerkesztő, a VSCode és a VSCodium is.
Programozási nyelvekből se nagyon van olyan, amihez ne lenne compiler/interpreter Mac-re.
Szóval hajrá!
4: nagyon egyszerű a válasz: legtöbb gólya a szüleitől kapja a gépet. A jómódú porontyok, ahogy ez már csak szokás, megkapják a tutit, ami már az inteles időkben is a Macbook volt (gamereket most hagyjuk), az M1 óta meg nem is kérdés.
Lássuk be, ha tele vagy, jelenleg nem Macbookot venni kb csak nevelő célzattal van értelme ("nem úgy megy az, fiacskám"). Mondom ezt úgy, hogy világéletemben Linuxon toltam, és én is csak tavaly váltottam.
7. “ jelenleg nem Macbookot venni kb csak nevelő célzattal van értelme”
Azért ez így elég erős kijelentés volt… nem tudom, a Blender és társai hogy futnak a mekken, de játékra még mindig jobb egy gamer laptop, mint ahogyan deep learningre is vagy CUDA programozásra. Nekem eddig mekkem volt, most windowsos gépem, és legközelebb is windowsos lesz. A mekk magyar billentyűzetkiosztása egy katasztrófa, és tudom, hogy meg lehet változtatni, de numerikus billentyűzete akkor se lesz. A Windows 11 pedig - egyszerűen csak teszi a dolgát, nekem jól működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!