OOP megy a szemétbe?
Jelterjedési késleltetés (propagation delay).
A biteket tároló cellákat (akár egy, akár több bitmezőt használunk) lényegében mindenképpen két dimenzióban kell elrendeznünk, így a befoglaló négyzet oldala a bitszám (azaz a memóriakapacitás) négyzetgyökével arányos: így ha például a cache kapacitását két nagyságrenddel növeljük, akkor a jelterjedési késleltetés egy nagyságrenddel nő.
Egy darabig még maradnak a legacy kódbázisok, egészen addig, amíg nem éri meg jobban újrairatni ezeket a szoftvereket AI-al.
Hogy ez pontosan mikor következik be, azt nem tudom. Lehet 10 év, 15 év, ki tudja, na nem is lehet erre általános érvénnyel egy dátumot mondani, cége válogatja.
23. Ami állítasz, az hülyeség. Az OOP előtt sem kellett megírni ugyanazt 86-szor. Miért is kellett volna?
Az objektum-orientált programozás (röviden OOP) a természetes gondolkodást, cselekvést közelítõ programozási mód, amely a programozási nyelvek tervezésének természetes fejlõdése következtében alakult ki.
Az öröklődés hogyan javítja az újrafelhasználhatóságot a procedurális paradigmához képest?
De nem én találom ki ezeket.. "Az objektumorientált programozás egyik legfontosabb előnyeként tartjuk számon a kód újrahasznosíthatóságát. "
Hát ez pont egy nagyon tipikus hibája azoknak a fejlesztőknek, akik azt hiszik, hogy értenek az OOP-hez.
Mert ezzel pont megsérted az LSP-t, mert lesz olyan szemantikai tulajdonsága az ősosztálynak, ami már a leszármazottra nem igaz, és így jól beszopatod magad egy idő után, és ezt vagy spagetti-kóddal leszel kénytelen workaround-olni, vagy majd kb. nulláról újragondolni a project közepén.
Egyébként a C-ben van struct, van pointer, lehet külön file-okba szervezni a kódot, innentől kezdve pontosan ugyanezt meg tudod valósítani ugyanolyan átláthatóan.
Én elhiszem, hogy nem te találod ki, de ettől még nem feltétlenül lesz igaz.
Nem én találtam ki, hogy a gyíkemberek az Echelonnal elmeprogramozzák az embereket, hanem ezernyi weboldalon le van írva, de hiába linkelek be egy tucatot, attól még nem lesz igaz.
Illetve fogalmazzunk pontosan.
Az OOP paradigma IS segíti a kód újrahasználhatóságát, hiszen method-ok vannak ott is, de ezt a részét a procedurális paradigmából vette át, ilyen tekintetben ehhez semmit nem adott hozzá és nem vett el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!