Java programozáshoz melyik a jobb IDE IntelliJ IDEA vagy eclipse?
IntelliJ:
-Munkakörnyezetben csak ezzel találkoztam.
-Online szerintem több és jobb segítséget találsz ha elakadsz valamiben.
-Jó pluginok az IDEhez.
Egyedüli ellenérv, hogy fizetős, de munkahelyen megveszik neked a licenset és amúgy megy az ingyenes verzió kb mindenre elég.
"ingyenes verzió kb mindenre elég" Így, de ha komolyabban foglalkozol egy saját projekttel (pl. Spring-ben), akkor már sok segítséget nyújt a fizetős.
Én személy szerint ezért is fizetek érte. (IT-s fizuból simán kijön több éves előfizetés is)
2# Nem tudom, nekem Springgel annyiban korlátozott, hogy sql fileokat nem ismeri fel, így aláhúzza pirossal.
Ez max mondjuk egy H2 feltöltésénél lehet kényelmetlen, amit fejlesztés során lokális profilnál azért szoktak, de az is megoldható.
Biztos van több baj Spring használata közben, de már elég régóta nem használom a community-t.
Általában nem azt érdemes választani ami a jobb, hanem amit a legtöbbet használnak munkakörnyezetben, mert így egyszerűbb lesz googleben keresgélni, ha elakadsz és a senior programozók is könnyebben adnak tippeket vagy helpet.
Ezt leszámítva szerintem eclipsen könnyebb tanulni, de ezt lehet csak én látom így. Azért az elején jobb a programozásra koncentrálni és nem IDE problémákba ütközni amit csak frusztráló eleinte megoldani.
5# Milyen IDE problémák?
IntelliJben nincsenek problémák. Legalábbis és kb 5-6 év használat után azt tudom mondani, hogy soha sem találkoztam semmivel.
Amugy az IntelliJben nagyon jó debug tool van, amivel jó megismerkedni az elején, mert nagyon megkönnyíti az életet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!