Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik cég típus a jobb egy...

Melyik cég típus a jobb egy java fejlesztőnek?

Figyelt kérdés

Az vettem észre, hogy Java fejlesztőknél igazából 3 lehetőség van.

1. Temék fejlesztés, ahol egy adott projectel foglalkozol multin belül. Ez tipikusan ahogy látom annyira nem szerteágazó, mert mintha a multiknál kevesebb Java project indulna, bár ez nem tudom mennyire igaz.

(Ismerősi körből hallom + neten olvastam)

2. Bakni szektorban munka

3. Valami kiközvetítő cég, ahol tipikusan nagy banki vagy biztosító projectekhez közvetítenek. Pl.: Cib, K&H, Unicredit, Signal, Raiffeisen mint igénybe vesznek ilyen cégeket.

A 2-est magamnak teljesen kilövöm, mert nincs kedvem régi monstrumot foltozó projecten bent ragadni.

Az 1. és 3. opció között vacilálok, mert most pont 2db ilyen kiközvetítős cég és 2 db termék fejlesztős multinál van esélyem ajánlatot kapni. Az egyiktől már kaptam, így lehet a sors eldönti, hogy 1 lehetőségem lesz csak.

Ettől függetlenül Junior fejlesztőnek melyik a jobb?

Termék fejlesztő nagy multinál úgy érzem több fizetés lenne, lazább munka és menőbben hangzik.

Viszont a kiközvetítős cégnél meg úgy érzem sokkal szerteágazóbb, több projecten van lehetőség dolgozni, így juniorként szakmai fejlődés talán jobb.

Ti mit gondoltok?

2023. jan. 16. 22:57
 1/4 anonim ***** válasza:
41%

Én 5 éve dolgozom Java fejlesztőként, jelenleg a 3. cégemet koptatom.

1. Multikat meg kell válogatni, rá kell kérdezni módszertanra, hogyan szervezik a munkát (ha vannak agilis csapatok az már jó jel) stb. Én dolgoztam nagy pénzügyi multinál, hatalmas csalódás volt, szervezetlen munka, gány kóddal, mindezt egyenesen amerikai csapattól. De hallottam jót is más cégekről.

2. Én nem feltétlenül vetném el. 3 évig dolgoztam bankokat kiszolgáló szoftvercégnél legacy szoftvereken, de a gondolkodást azt jobban megtanította mint egy modern projekt. Ezekben a bonyolult és ismeretlen rendszerekben megtanulja azt ember felfejteni a működést és az alapján dolgozni.

3. Ilyen nekem még nem volt, de én nem mennék ilyenbe. A legjobb a 2-esben említett cégnél a közösség volt, ezt juniorként semmiképp sem adnám fel.

+1 jelenleg állami cégnél dolgozok, itt is ki lehet fogni nagyon jó pozikat, multi szintű fizuért. :) és modern tech stackkel dolgozunk!

2023. jan. 16. 23:31
 2/4 anonim ***** válasza:
72%
Erősen cégfüggő. A 3. csoportba tartozó, ún. "stricicégnél" dolgozni akkor nem jó, ha kis cégről van szó egyetlen (komolyabb) projekttel. Akkor ugyanis az ügyfél azt csinál velük, amit akar, hiszen a stricicég lehúzhatja a rolót, ha elveszíti a projektet.
2023. jan. 17. 08:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Közvetítőcéghez élből nem érdemes menni mert leveszi a jutalékot és kevesebb bért kapsz mint ha direktben a multinak dolgoznál és sok egyéb juttatásra sem vagy jogosult amire a belsős dolgozók igen.

Vagy multi vagy egyéni vállalkozóként érdemes űzni ezt a szakmát, állami szektor, KKV, startupok, közvetítőcégek a balfaszoknak való

2023. jan. 17. 17:32
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 Ez se mindig igaz. Én pl. most stricicégnél vagyok, és akik közvetlenül az ügyfelünknek dolgoznak, azok nagyon rosszul keresnek, nálunk jóval rosszabbul.
2023. jan. 17. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!