Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan válhatnék jobb programo...

Hogyan válhatnék jobb programozó? Min változassak? Többi lent!

Figyelt kérdés

A szakiskolámban nem érzem hogy megtanítottak volna rendesen programozni mert mindig csak info ismeretek érettségi feladatsort csináltattak velünk, aminek van egy típusa és egy bevált módszere ami alapján programozni kell. Ez nekem ment is, és érettségin is mert kb 3 pontot vesztettem érettségin a programozás részénél (C#). Nem értettem magamat amikor hozzáláttam kis projektjeimhez pl. számológép vagy tic-tac-toe akkor nem tudtam megírni anélkül felkeressem neten hogy is kell.

Akkor jöttem rá hogy nem jól tanították meg nekem a módszerét a programozásnak mert mindig egy típus szerint programoztam. Hogy változtassak ezen? Hogy tudnék "kiszakadni" ebből a programozási szokásból? Kisebb projektek programozásával vagy egyéb programnyelvek megismerésével? Szkriptnyelvek kipróbálásával? Ti mit javasoltok?

2022. júl. 26. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az érettségi szintű programozás, az az a szint, mint hogy egy asztalos tud szöget beütni. Néha még az ujjára csap, néhány szög ferde lesz, de 10-ből 7-8 szöget be tud ütni.

Jobb úgy lehetsz, ha tanulsz, gyakorolsz.

Millió irány van, aminek jó része választás kérdése (pl.; programnyelv, tech stack kiválasztása, FE/BE/FS kérdése, az, hogy specializálódni alarsz valamire, vagy széleskörű tudást szeretnél) jó része meg alapkészség, akármivel is foglalkozol (GIT, design patternek, algoritmusok).

Indulj el valamelyik irányba.

2022. júl. 26. 16:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Oh köszönöm szépen a választ. De tényleg, mert már eleve többet mondtál mint a tanárom. Akkor hanyagolom az érettségi feladatok gyűrését mert tényleg haszontalan számomra.
2022. júl. 26. 17:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, ismerős.

Középsuliban legtöbb esetben vicc kategória ez az egész, ezt én is megtapasztaltam.

Nekem ami segített, és ezt javaslom neked is, hogy csináld magadtól, ne érd be annyival amit a tanárod "leadott". Sajnos ők is csak ennyire értenek hozzá, így ezt erőltetik.

Ahogy az első hozzászóló is mondta, keress egy irányt, és indulj el abba az irányba. Ami érdekel azt csináld, saját projekteken keresztül.

Lehet ez bármi. Egy combosabb saját projekttel többet tanulhatsz, mint suliban 1 év bohóckodással.

2022. júl. 26. 17:50
 4/5 A kérdező kommentje:

#3. válaszóló

Igen, igen teljesen igazad van, és köszönöm szépen a tanácsodat.

Egyébként mindenkinek köszönöm szépen a segítségeteket!

2022. júl. 26. 19:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem tanulj valami olyasmit amivel tudsz akármit alkotni, ami picivel nagyobb dolog.

Pl.: Egy a te esetedben egy full stack weboldal .Netes backend és angular vagy react frontend, ahol te csinálod meg a backendet és a forntendet is. Eleinte nagyon rossz lesz, aztán időközben folymatosan rájössz új dolgokra és a végére már egy egész komoly, szakmailag "elfogadható" projektet is kihozhatsz.

Az a baj az ilyen gyakorló feladatokkal és kisebb projektekkel, hogy rengeteg dolog van, amit nem tudsz belőle megtanulni és bonyolultabb sokszor előteremteni a környezetet ahhoz, hogy 1-1 adott dolgot megtanulj hogy kell használni.

Ez szerintem kb 1 év munkája és olyan dolgokat tudnám megtanulni, amit amúgy nem. Meg persze sokszor újra fogod építeni ugyanazt a projektet, mert ráfogsz jönni, hogy teljesen elrontottad a tervezését és így nem tudod folytatni.

Ilyenkor akár témát is válthatsz.

Sok embernek elég durva hideg zuhany, amikor egy +10 éve írt, rettenetes, de óriási project elé leültetik gyakornok/juniorként és elvárják, hogy pár hét alatt nagyából megértsd, hogy mi hogyan működik és eltudj kezdeni dolgozni.

Ebben szerintem ez tovább segíteni. A frontend ismeretek backendes ként is elég fontosak. Senki sem vár el tőlük csodát,de azért alap szinten tudják mi folyik.

2022. júl. 30. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!