Mit jelent ez az programozó álláshírdetésben?
"Ügyviteli rendszerek fejlesztésénél használt tervezési minták (design patterns) ismerete"
Pontosan milyen tervezési mintékat használnak ügyviteli rendszerekben?
Nem feltétlenül akarok ide jelentkezni, csak felfigyeltem rá. Ez a második hely, ahol pontosan ugyan ezt látom és ötletem sincs pontosan mire gondolhatnak.
Én most tanulom ezt, van jópár.
Írd be a keresőbe, hogy design patterns.
Visitor, Observer, Strategy stb.
Azt a részt tudom, hogy mit jelent, hogy "design pattern" és ismerek jó párat.
Itt inkább azzal van bajom, hogy a rengeteg tervezési miták közül melyek azok, amik"Ügyviteli rendszerek fejlesztésénél használt"-ak. Tehát mire gondolt a költő, amikor kirakta ezt az állás hírdetésbe.
Azaz pontosan melyik ezek a minták?
Ezeket a tervezési mintákat, ne receptek vedd. Mindig kontextus és cél szerint lehet alkalmazni akár vegyesen. Sosincs olyan, hogy ezt fixen ide ezt oda kell, mint a háromszög test a háromszög lyukba.
Meg amúgy a patternek nem rendszer specifikusak. Tehát, egy mezei étterem rendszerben is használhatóak. Csak a HR-esnek nem jutott jobb eszébe.
Meg a hírdetések tartalmának feléről a HR-es azt se tudja mi, mert ő nem IT szaki. Leírja ami jól hangzik. Egy idő után tudod mi lesz a humbug ezekben a hírdetésekben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!