Melyiket érdemes használni? Melyik a jobb? C# vagy C++?
2022 van, de melyiket éri meg tanulni inkább?
Én a C#-ot használom, de nektek mi a véleményetek?
Egyik sem jobb mint a másik.
Vannak feladatok, amire a C# alkalmatlan lenne, és vannak, ahol pedig egyszerűen nem lenne értelme a C++-t erőltetni.
Hogy te melyiket tanuld, az attól is függ, hogy mit szeretnél elérni vele, mi a célod.
Attól függ mire használod.
C# ot könnyebb megtanulni.
Azt érdemes tanulni, amellyel építesz is valamit. Jobb egy középhaladó JavaScript programozó 1 projekttel, mint egy haladó C++ “varázsló” 0 projekttel.
Egyébként egyiket sem különösebben érdemes tanulni. Ha kezdő vagy, akkor jobb a TypeScript, mert azzal valós projekteket (website, mobil app stb.) tudsz építeni, míg a nyelv egy jól megtervezett nyelv. Én magam Pythont még jobban szeretem, de nekem van is mire használni (adattudósként, amúgy szintén a TypeScript mellett). Sok kezdő Pythonos beleszalad abba, hogy végigcsinál egy kezdő tutorialt, na és akkor…?
A PHP előnye, hogy nagyon olcsó és elterjedt a hosting és két nagyon jó könyv is le van fordítva magyarra és mindkettő kapható a Libriben vagy Bookline-on. Óriási nagy előny.
A C++-hoz egy jó könyv van magyarul jelenleg, de tényleg gondold át, hogy mit akarsz készíteni vele?
Az elsőt nem tudom, miért pontoztátok le, technikailag ma a Rust a rendszerprogramozás legfejlettebb nyelve. Nagyon jól dokumentált (sajnos csak angolul), remek kurzusok vannak hozzá a neten ingyenesen (szintén csak angolul), és a Rust azért egyszerűen jobb, tudatosabb programozót csinál belőled. De kezdő nyelvnek nem alkalmas.
6-os C++ pl. játék programozásra nagyon jó, ami egy csomó projekt lehetőseg, nem kell mindennek web alapúnak lennie.
Kérdező, ha c# ot ismered, akkor egyértelműen a c++ t érdemes megtanulnod ezek közül, mert azt meg nem ismered.
"A C++-hoz egy jó könyv van magyarul jelenleg"
Egyébként miért annyira fontos, hogy magyar könyvek legyenek a témában?
Az informatika nyelve az angol. Aki ebben a szakmában kíván dolgozni, annak legalább olvasási szinten illene tudnia a nyelvet. De ez csak az abszolút minimum. Sok multinál elvárt, hogy a jelentkező készségszinten tudjon kommunikálni angolul. Ez elengedhetetlen bármilyen csapatmunkához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!