Milyen C IDE-t érdemes most Raspberryn használni?
Raspberry Pi-re keresek valami C ("sima" C és nem C++) IDE-t, ami elfut a RPI-n, ingyenes, és jól használható, és nem ártana ha lenne benne valami minimál támogatás csoport munkára. Eddig a vim+gcc+make "triót" használtam, most kéne valami "jobb".
A csoport munka támogatás is "zártan" kell menjen, mert nem kerülhet ki a forrás kód (tehát publikus git nem játszik, most van belső git szerverünk, de azért mégis csak 2022-öt írunk).
"publikus git nem játszik, most van belső git szerverünk, de azért mégis csak 2022-öt írunk)."
Gitlab és github is támogatja a privát repót az ingyenes verzióban is. Nem értem azzal mi a gond.
A nagyobb IDE-k (jetbrains féle clion vagy egy eclipse) bár elég kényelmesek de tóbb erőforrást is esznek. Milyen paraméterekkel rendelkezik az rpi? (Pl nem mindegy hogy egy 1GB-os rpi3 vagy egy 8GB ram-os rpi4)
1: 2GB RPI4.
"Privat repot": Van egy céges policy, hogy a forrás kód nem kerülhet ki. Ezt még valami idióta főnök találta ki kb. 20 éve és azóta ehhez ragaszkodik mindenki. Ezerszer kényelmesebb lenne minden, de nem. Mert ez a szabály. (értelmét senki nem látja, de megváltoztatni sem meri senki).
" Ezt még valami idióta főnök találta ki"
Nem volt az olyan idióta.
"Nem volt az olyan idióta."
Elmesélnéd kérlek, hogy a gitlab és a github enterprise verziói milyen biztonsági kockázatot rejtenek?
Persze, lehet hostolni, de garantálom, hogy a cégek felénél nincs normálisan konfigurálva... tudom, mert én is voltam ilyen cég(ek)nél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!