Miért a pythonnal szenvednek?
A sok kezdő miért a pythonra cuppan rá? Ahelyett válaszhatna valami sokkal jobb nyelvet, mondjuk pascalt. Az mégis csak többet ér, mint az interpreteres, tetű lassú python. Ha tovább folytatja a tanulást, ha felhagy vele egy idő után, akkor is jobb választás a pascal, mert azzal legalább létre tud hozni natív alkalmazásokat, amikhez nem kell futtatási környezetet installálni, mint a pythonhoz.
Ráadásul, a pascal kifejezetten tanulás céljára lett tervezve.
11. "Én még olyan embert nem láttam, aki a pythonon nevelkedett volna megbecsült, megfizetett programozóvá."
Az ne zavarjon, hogy az MIT-n, Harvardon is a Python a tanuló nyelv az informatika karon.
A chatgpt válaszolt.
A programozás tanításánál a Pascal nyelv lehet egy jó választás, mert könnyen tanulható, és a szintaxisa átláthatóbb, strukturáltabb, mint például a Python nyelvnek. A Pascalban számos programozási alapfogalmat és algoritmust lehet bemutatni a diákoknak, amelyek későbbi programozási készségeik alapjául szolgálhatnak.
A Pascal nyelv nagyon fontos szerepet játszott a programozás tanításában, különösen a 80-as és 90-es években, amikor az első számítógépes iskolai oktatási programokat vezették be. Az oktatásban használt nyelv kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy milyen célokra használják a diákok a programozást. Például, ha az adatkezelés vagy a gépi tanulás területén dolgoznak majd, akkor a Python vagy más nyelvek, mint a R, lehet jobb választás.
Ha azonban olyan programozási alapelveket és algoritmusokat szeretnénk tanítani, amelyek általánosak a programozás világában, akkor a Pascal egy ésszerűbb választás.
"Na meg, ha idő közben felhagy a kezdő a tanulással, akkor egy pascal esetén adott szint fölött tud is mit kezdeni a tudásával."
1995 óta Pascal-ozok, mást nem tanultam. Írtam ezt-azt.
Mesélj, mit tudok kezdeni a tudásommal?
Ezen szenvedek, hogy mást nem tanultam, ha meg "hirtelen kell valami", akkor megpróbálom Pascal-ban összeügyeskedni, holott lehet más programnyelven sokkal-sokkal gyorsabban és egyszerűbben menne.
Előző válaszadó: mint láthatod, van olyan, aki még 2023-ban ezen a szinten van leragadva. :)
Viszont most - talán - számomra is felcsillant a remény és várom a megváltó tanácsokat, a fentebb idézett válaszadótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!