Miért a pythonnal szenvednek?
A sok kezdő miért a pythonra cuppan rá? Ahelyett válaszhatna valami sokkal jobb nyelvet, mondjuk pascalt. Az mégis csak többet ér, mint az interpreteres, tetű lassú python. Ha tovább folytatja a tanulást, ha felhagy vele egy idő után, akkor is jobb választás a pascal, mert azzal legalább létre tud hozni natív alkalmazásokat, amikhez nem kell futtatási környezetet installálni, mint a pythonhoz.
Ráadásul, a pascal kifejezetten tanulás céljára lett tervezve.
Python-nal sok irányba el lehet menni, vannak projektek, melyeknek a részét képezi a Python kód. Pascal-lal nem.
Bele lehet ragadni olyanba is, hogy én - régen, a '90-es évek közepén - Pascal-t tanultam - aztán később is, a számtech suliban. Szakmailag nem dolgoztam soha semmiben, de ha nekem, személyesen kell gyorsan valami, azonnal megvalósítom Pascal-ban. Ha tudtam volna más, piacképesebb nyelvet anno, az nagyon jól jönne.
Ezért: [link]
A Python a JS után a második legnagyobb nyelv GitHubon és ennek ellenére még benne van a top 10 legtöbbet nőtt népszerűségű nyelvben.
Emellett egyszerűen és gyorsan tanulható és ami nagyon fontos.
Az meg, hogy interpreteres nyelv, és lassabb, mint egy compileres, egy kezdőnek teljesen lényegtelen.
De arra tippelek, hogy ezt te is tudod, csak reggel 2-kor az alkoholgőzös mámor lecsengésekor már csak ilyen színvonalú trollkérdésre volt energiád. 🙄
Az hogy tetű lassú az alapból hülyeség. Sokkal könnyebb optimalizált kódot Pythonnal írni (főleg kezdőként) mint a legytöbb nyelvben. Plusz nagyon sok könyvtár mint numpy vagy pandas nagyon gyors, mivel C ben elég szépen optimalizálva lettek.
Másrészt Python piacképes nyelv és jóval könnyebben el lehet sajátítani a programozás alapjait.
Inkább választanék C++ Javat vagy Pythont kezdő nyelvnek mit Pascalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!