Manapság még működik a mobil alkalmazások fejlesztése, programozása?
Vannak cégek is, amik kifejezetten ezzel foglalkoznak és megrendelésre készítenek munkát, illetve fordítva vannak cégek, amik elég nagyok és maguknak fejlesztik a saját alkalmazásukat.
Gondolom téged előbbi érdekelne?
Miért ne lehetne? N milliárd android eszköz van, nagyon is szép piaca van az appok fejlesztésének. Persze az igaz, hogy nem csinál már mindenki egy appot, mert a userek régen megunták, hogy valami random sz*r miatt is kénytelen letölteni egy appot. De nagyobb/közepes cégek aktívan fejlesztenek és egyáltalán nem lehetetlen hozzájuk bejutni.
Mondjuk szerintem célszerű külföldre menni, mert itthon nincs olyan nagy piaca és később mikor már válogathatnál a munkák között, akkor nagyon picinek érzed majd a hazai piacot.
A játékfejlesztést nagy stúdiók csinálják, a kicsik nem igazán rúgnak labdába.
Az emberek 0.00…1 appot töltenek le havonta átlagosan, azaz nem éri meg már mobil appot fejleszteni. Egy-egy nagyon ritka use case-re igen. (Például áruházláncok kupon appjai például Meki, Aldi stb.)
Helyette a responzív mobil weblapok futnak. Tanulj Reactet, ha ez érdekel.
Attól függ mit szeretnél. Én jelenleg is ilyen munkák közt nézelődöm, és persze arányaiban sokkal kevesebb az ilyen lehetőség mint pl. fullstack-re, vagy a mindent is magábafoglaló "szoftverfejlesztőre", de vannak. Most, ha ez érdekel, ezt szeretnéd csinálni, akkor vannak ilyen állások. És persze ezek nem akkora cégek, és valószínűleg más helyeken a fizetés is magasabb, de ha ez kell, ezt is lehet. Egyébként nekem most ezért is van egészen sok összehasonlítási alapom, és nem fizetnek érte sokkal kevesebbet... és még a gyakonroki állásommal is sajnos többet fogok keresni, mint pl. egy tanár :(
Szóval én csak azt mondom neked kell eldönteni, mi mennyire éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!