Az ELTE programtervező informatikus FOSZK mennyire hasznos?
#11.Ez BSC melletti érv szintén, az elég sokoldalú képzés.
És sokkal szélesebb a specializálódási terület is, akár üzleti vonalra is lehet haladni ha valakinek úgy tetszetős.
Szóval tartom a FOSZK max. akkor ha már dolgozik valahol és kell egy random papír, de ha valaki pályakezdő kimeríti az időpocsékolás fogalmát.
Én itt végeztem, megfelelő tudásra tettem szert, azóta medior fejlesztő vagyok és a főnökömtől azt a visszajelzést kaptam, hogy szerinte én vagyok az egyik legerősebb fejlesztője. (Körülbelül 20 fejlesztő közül)
A titkom az volt, hogy nagyon motivált voltam a tanulásban, a képzésre egyfajta keretként tekintettem, ami segít majd a 0 kilométerkőhöz állni és átlendíteni a holtpontokon. Minden lehetőséget megragadtam, házi feladatok, személyes konzultáció a tanárokkal, vagy ha egy tapasztaltabb diák tartott gyakorlást órák után, akkor beültem hozzá. Volt egy-két vállalhatatlan tanár a jó pedagógusok mellett, de hol nincsenek, ettől még a tárgy érdekes lehetett. Én azt vettem észre, hogy az évfolyamtársak közül azok voltak elégedetlenek, akik a csodát várták az egyetemtől, hogy be-bejárogatnak, és majd valahogy "beletöltődik" az agyukba a tudomány.
#14.Pálcát azért nem illik a másik felett törni.
Nekem is számtalan hallgatótársam végig dolgozta az egyetemet, mert nem tudott volna megélni.
Vagy szimplán rossz képzést választott, de már ha túl van a felén valahogy végig szenvedni.
Aztán ott vannak az olyanok, akik tanulni nem tudnak hatékonyan és egyes készség tárgyakból nem remekelnek, de szakmailag viszont kiemelkedő szintre képesek.
Rengeteg oka van annak, hogy valaki nem jó tanuló.
Aztán a pszichés problémákról nem is beszéltünk, mert itt az országban az valamiért tabu és a szomszéd tehene is... elv működik.
Ez csak reagálva az utolsó mondatra.
A többivel egyet értek, ki kell használni a lehetőséget bár szerintem az egyetem papírt ad, a tudást magad szeded össze otthon és a munkahelyekről.
Illetve ad egy minimális szintű elméletet, amit magadtól úgy sem tanulnál meg.(vizsga után meg elfelejted amit nem használsz, később meg ha kell 1 hét alatt megtanulod megint)
Sajnálom azokat a dolgokat, amit felsoroltál, de ezek közül egyik sem az ELTE FOSZK képzés hibája, ezeket a negatív dolgokat bármely egyetem bármely Bsc képzése mellett is átélte volna a hallgató. Rossz anyagi helyzet, tanulási problémák és figyelemzavar, rossz helyzetfelismerő képesség - (nem látja időben, hogy nem való neki ez a képzés vagy szakma, miközben egy félév után még nem kell kifizetni az államilag támogatott félévet) ezek a képzésen kívülálló tényezők.
Én nem is azt bírálom, aki ilyen problémákkal küzd, hanem aki ujjal mutogat a képzésre és nem vállalja a felelősséget, hogy az ő saját oldalán voltak a problémák. Így lehet, hogy elrettent olyan embereket, akiknek a képzés pozitív hatással lenne a karrierjére, sőt, ez lenne az egyetlen alternatívájuk, mint például nekem. Nekem nem lett volna pénzem kifizetni milliós bootcampeket, illetve tudtam magamról, hogy nagyon nehéz lenne otthonról, nullaról felépítve autodidakta módon tanuljak, így jó választás volt a FOSZK, és szerintem mások is vannak így ezzel. Ezek az emberek kutatják a lehetőségeiket, idetévednek erre a fórumra, és elmegy tőle a kedvük, ha ilyen kommentekre bukkannak.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet valakinek rossz véleménye a képzésről, csak akkor adjon normális választ, hogy miért, és lehetőleg pozitív dolgokat is soroljon fel, tehát pro és kontra érveket, illetve ezzel leszűrt tanulságot, hogy nem ajánlja a képzét, mert csak ezt lehet objektív és konstruktív kritikának tekinteni. Nem csak odahányni, hogy: "Egy sz.r, semmit sem értem vele". És akkor ennek fejében tudnak mások dönteni, hogy vállalnák-e azokat a negatív tényezőket a pozitívumok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!