React vagy Angular?
Az, hogy mi a backend nem nagyon fontos egy frontend esetében.. Vannak API-k amiket lehet hívni, és a backend világra nem látsz rá. Ha FullStack-ben tolod, akkor ami neked kényelmes, vagy amit használ a csapat az lesz a fontosabb.
Én is azt javasolom, hogy kostolj bele mind a 3-ba (Angular (szigorúan 2+), React, Vue (3)). És amelyik kényelmesebb lesz.
Azt lekopogom, hogy az Angular az egy nagyobb bálna, mint a React vagy a Vue.
pl.:
- telex.hu Vue-t használ (NuxtJS-el)
- React-nak van mobilos verziója (React Native)
- Angular meg mindent a segged alá tesz, ha modulokról van szó
Tehát ez a te döntésed. Plusz azt vedd figyelembe, hogy feladathoz választunk eszközt! :) Nem tankkal kell menni szarvas vadászatra.
Általában ha céges környezetről van szó, akkor nem szarvas vadászat szokott lenni :) Egy átlagos projekt simán van azon a szinten, hogy akár egy Angulart is megérdemel.
Annyiból tényleg jobb az Angular, hogy nem neked kell gondoskodni minden külső libről, persze így is bőven akad még külső lib amit használhatsz, de pl én tökre örülök, hogy van egy HTTP kliens az Angularban, ami bőven jó nekem. A Dependency injection szintén egy nagyon jó találmány, ami az Angularban is van.
Én személy szerint többre tartom az Angulart, persze a Reactnek is megvan a létjogosultsága.
Külföldön Reactot használják többet, itthon az Angulart.
Nekem személyes preferenciám is az Angular, mert az egy teljeskörű keretrendszer, amiben van szinte minden.
A React csak egy könyvtár, ami kizárólag a megjelenítésért felel. Routing, állapotkezelés és egyéb dologhoz third party cuccokat kell használni. Nyílván, mivel soken Reactoznak ez egy kiforrott dolog már.
Angularban meg van egy erős standardizációt. Könnyű jól struktúrált, szebb kódot írni.
Itthon az Angular a nyerő, így azt ajánlom, de jó szakembernek amúgy is találkoznia kell mindkettővel, így szerintem mindegy melyiket tanulod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!