Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java mellé melyiket lenne...

Java mellé melyiket lenne érdemes megtanulnom nyáron: Angular vagy React?

Figyelt kérdés

2020. jún. 14. 17:13
A kérdező szavazást indított:
Angular
React
24 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%
Amelyiket használni fogod.
2020. jún. 14. 17:17
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mi a célod a megtanulásával.

Leginkább mindkettőt.

2020. jún. 14. 19:28
 3/14 anonim ***** válasza:
44%

Angular egyértelműen. Egyrészt mert typescript alapú, ami szigorú típusorientáltságra kényszerít fejlesztés közben. Kb majdnem olyan szép kódot tudsz írni Angularban, mitn Javaban (ha akarsz).

Másrészt az Angular elszeparálja az összetevőit: egy komponensben külön választja a html templatet a logikától és az integrációs filetól, míg a Reactban konkrétan HTML tageket dobálgatsz mint adatot oda-vissza, mintha Jqueryt írnál.

Az Angular a legnehezebb, de egy csomó szabályt alkalmazni tudsz, amit a Vue-ban vagy a Reactban nem. Komolyabb szoftverek (banki alkalmazások) előszeretettel íródnak Angularban.

ajánlom ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=KMX1mFEmM3E

(én Vue-val kezdtem 1 évet, Reactot tanultam 3 hónapig, aztán valaki leültetett Angularozni és kinyílt a szemem)

2020. jún. 14. 19:49
 4/14 anonim ***** válasza:
22%

Java mellé?

Swinget...

2020. jún. 14. 20:14
 5/14 anonim ***** válasza:
68%

"typescript alapú"

React kódot is lehet egész nyugodtan TypeScript-ben írni.

"az Angular elszeparálja az összetevőit: egy komponensben külön választja a html templatet a logikától és az integrációs filetól"

Nem egészen, sok Angular specifikus dolgot kifejezetten a HTML fájlba kell ágyazni (pl. {{ input }}, csak, hogy a legegyszerűbbet említsem). Ennek ugye nyilvánvalóak a hátrányai. Persze nem muszáj külön HTML fájlt használni, csak akkor meg ugyanott vagyunk, mint Reactnál.

"egy csomó szabályt alkalmazni tudsz, amit Reactban nem"

Mondasz 2-3 ilyet?

"Komolyabb szoftverek (banki alkalmazások) előszeretettel íródnak Angularban"

Facebook, Instagram, Netflix stb. meg Reactban. Na bumm.

2020. jún. 14. 20:30
 6/14 anonim ***** válasza:
73%

Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai és mindkettő igen népszerű.

#3 teljesen retardált.

2020. jún. 14. 20:37
 7/14 anonim ***** válasza:
46%

"React kódot is lehet egész nyugodtan TypeScript-ben írni."

És notepad++ban is tudsz programozni ha nagyon akarsz. Az angulart typescriptben írták, így hozza az összes pozitívumát a typescriptnek. Ez pusztán kötözködés amit írsz.

"Nem egészen, sok Angular specifikus dolgot kifejezetten a HTML fájlba kell ágyazni (pl. {{ input }}, csak, hogy a legegyszerűbbet említsem). Ennek ugye nyilvánvalóak a hátrányai. Persze nem muszáj külön HTML fájlt használni, csak akkor meg ugyanott vagyunk, mint Reactnál."

Szintén kötözködés. Nyilván képes vagy az angular logikájába is templatet szúrni, de mi a francnak tennéd, ha az összes design pattern szétválasztja a templatet a logikától amennyire csak lehet?

"Mondasz 2-3 ilyet?"

Én itt clean codera / SOLID alapelvekre vagy design patternbeli dolgokra utaltam. Az angular sokkal struktúráltabb. Ha egy keretrendszer elfogadhatónak tartja azt a fejlesztési utat, hogy kamu html tageket (JSX) dobálgatunk ide-oda, én nem tartom jónak. Ízlések és pofonok, de aki .NET-ről vagy Javaból jött, az nem hinném hogy túl sok örömet lelne a React káoszában.

"Facebook, Instagram, Netflix stb. meg Reactban. Na bumm."

Egészségükre. És?

2020. jún. 14. 20:46
 8/14 anonim ***** válasza:
35%
Úgy tűnik #7 csak trollkodik.
2020. jún. 14. 21:02
 9/14 anonim ***** válasza:
63%

8

fejtsd már ki légyszi hogy mire gondolsz

2020. jún. 14. 21:37
 10/14 anonim ***** válasza:
64%
8-as, a 2. válaszából már rájöttem én is :)
2020. jún. 14. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!