Java mellé melyiket lenne érdemes megtanulnom nyáron: Angular vagy React?
Attól függ, hogy mi a célod a megtanulásával.
Leginkább mindkettőt.
Angular egyértelműen. Egyrészt mert typescript alapú, ami szigorú típusorientáltságra kényszerít fejlesztés közben. Kb majdnem olyan szép kódot tudsz írni Angularban, mitn Javaban (ha akarsz).
Másrészt az Angular elszeparálja az összetevőit: egy komponensben külön választja a html templatet a logikától és az integrációs filetól, míg a Reactban konkrétan HTML tageket dobálgatsz mint adatot oda-vissza, mintha Jqueryt írnál.
Az Angular a legnehezebb, de egy csomó szabályt alkalmazni tudsz, amit a Vue-ban vagy a Reactban nem. Komolyabb szoftverek (banki alkalmazások) előszeretettel íródnak Angularban.
ajánlom ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=KMX1mFEmM3E
(én Vue-val kezdtem 1 évet, Reactot tanultam 3 hónapig, aztán valaki leültetett Angularozni és kinyílt a szemem)
"typescript alapú"
React kódot is lehet egész nyugodtan TypeScript-ben írni.
"az Angular elszeparálja az összetevőit: egy komponensben külön választja a html templatet a logikától és az integrációs filetól"
Nem egészen, sok Angular specifikus dolgot kifejezetten a HTML fájlba kell ágyazni (pl. {{ input }}, csak, hogy a legegyszerűbbet említsem). Ennek ugye nyilvánvalóak a hátrányai. Persze nem muszáj külön HTML fájlt használni, csak akkor meg ugyanott vagyunk, mint Reactnál.
"egy csomó szabályt alkalmazni tudsz, amit Reactban nem"
Mondasz 2-3 ilyet?
"Komolyabb szoftverek (banki alkalmazások) előszeretettel íródnak Angularban"
Facebook, Instagram, Netflix stb. meg Reactban. Na bumm.
Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai és mindkettő igen népszerű.
#3 teljesen retardált.
"React kódot is lehet egész nyugodtan TypeScript-ben írni."
És notepad++ban is tudsz programozni ha nagyon akarsz. Az angulart typescriptben írták, így hozza az összes pozitívumát a typescriptnek. Ez pusztán kötözködés amit írsz.
"Nem egészen, sok Angular specifikus dolgot kifejezetten a HTML fájlba kell ágyazni (pl. {{ input }}, csak, hogy a legegyszerűbbet említsem). Ennek ugye nyilvánvalóak a hátrányai. Persze nem muszáj külön HTML fájlt használni, csak akkor meg ugyanott vagyunk, mint Reactnál."
Szintén kötözködés. Nyilván képes vagy az angular logikájába is templatet szúrni, de mi a francnak tennéd, ha az összes design pattern szétválasztja a templatet a logikától amennyire csak lehet?
"Mondasz 2-3 ilyet?"
Én itt clean codera / SOLID alapelvekre vagy design patternbeli dolgokra utaltam. Az angular sokkal struktúráltabb. Ha egy keretrendszer elfogadhatónak tartja azt a fejlesztési utat, hogy kamu html tageket (JSX) dobálgatunk ide-oda, én nem tartom jónak. Ízlések és pofonok, de aki .NET-ről vagy Javaból jött, az nem hinném hogy túl sok örömet lelne a React káoszában.
"Facebook, Instagram, Netflix stb. meg Reactban. Na bumm."
Egészségükre. És?
8
fejtsd már ki légyszi hogy mire gondolsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!