Egy junior programozó mit tud?
Ez cégfüggő.
Ismerősöm nagy multihoz került be, ahol már 2 hónapja betanul. Belső anyagokon megy végig, de még semmit nem fejlesztett és a következő pár hónapban sem fog ha jól értelmeztem a helyzetét. Ettől függetlenül nagyon jó fizetésért vették fel.
Sok másik helyen meg már előkövetelmény, hogy adott technológiával képben vagy és már 1 hét után el tudj kezdeni fejelszteni, persze még segítenek, de sok helyen el akarják már engedni a kezed elég hamar.
Szóval szerintem elég vegyes, de az talán általánosságban elmondható, hogy adott programozási nyelvben legyén kompetens. Ismerj alap dolgokat, mint pl.: git, docker stb..
Alapfogalmakkal legyél képben. Pl.: Mi az a REST API, milyen HTTP kérések vannak, idempotent kérések stb.. (Persze ez elég stack függő lehet, csak random írtam 1-2 dolgot)
Meg a hírdetésben leért technológiákat alap szinten láttad már vagy hallottál róla. Esetleg csináltál már vele valami hobbi projectet.
Az elinduláshoz meg nagyon sokat segít az egyetemi hallgatói jogviszony, hiszen diákmunkáknál alacsony az elvárás és később a diploma is. Például a fenti ismerősöm soha sem került volna be az adott céghez, ha nem lenne releváns diplomája.
Junior = egy medior felügyelete alatt képes apróbb részfeladatokon dolgozni.
Medior = egy senior felügyelete alatt képes nagyobb feladatokat önállóan megcsinálni.
Senior = egy teljes projektet rá lehet bízni.
"Junior = egy medior felügyelete alatt képes apróbb részfeladatokon dolgozni."
Na, az bebaxna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!