Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Akik programoznak honnan...

Akik programoznak honnan tudják, hogy milyen modulokat kell importálni?

Figyelt kérdés

pl pythonnál tudom, hogy vannak ezek a lehetőségek, hogy a kód elejére írod, hogy import pygame stb.

Ha pl egy játékot készítek honnan tudom, hogy nekem erre szükségem van?

vagy van pl math modul stb

2023. febr. 27. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Van egy elképzelésed, hogy mit szeretnél csinálni. Leülsz, megtervezed (nem szabad csak úgy belevágni, mert sokszor sírás lesz a vége), és elkezdesz utánajárni, hogy hogyan tudod az általad elképzelt működési struktúrákat implementálni. Pl ha ssh kapcsolatra van szükséged, ott a paramiko, ha dataframekre van szükséged, akkor a pandas, de millió és egy library van.

Ha tudod, hogy mit szeretnél csinálni, megvan tervezve, akkor utána kell olvasni, hogy mivel lehet egyszerűbben implementálni, mi az, amire szükséged lesz.

2023. febr. 27. 16:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. febr. 27. 16:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt még csak megfogalmazni sem lehet jól, olyan egyértelmű. :-) Azokat a modulokat, amikben levő utasításokat/függvényeket használni szeretnéd. Mondjuk ha összetettebb matematikai számításokat akarsz végezni, akkor a matematikai rutinkönyvtárat importálod. Ha grafikát akarsz használni, akkor azt. Ha neurális hálókat, akkor azt. Stb.
2023. febr. 27. 17:12
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

"Akik programoznak honnan tudják, hogy milyen modulokat kell importálni?"

Nem tudjuk!

Találomra szoktuk.

2023. febr. 27. 17:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Onnan, hogy megkeressük, hogy egy adott feladathoz melyik utasítás/függvény/eljárás akármi kell. Pl. találok egy olyat, hogy "kirajzol egy kört a képernyő közepére" (és erre van szükségem) akkor annak a "vfalaminek" a dokumentációjában szerepel, hogy mit kell hozzá betölteni (van, hogy nem is egy dolog kell neki hanem több). Ezt mindig a felhasznált dolog doksi tartalmazza. Az egy másik kérdés, hogy honnan tudjuk, hogy van olyan "izé" amire szükségünk van? Megkeressük pl. google, stack... stb. helyeken.
2023. febr. 27. 18:15
 6/9 anonim ***** válasza:
24%

Én onnan tudom hogy leültem egy szürke őszi hétfő délután és bemagoltam minden modul összes függvényét ezért tudom hogy mikor melyiket kell importálnom

Véletlenül sem tervezem meg előre hogyan fog felépülni a szoftver amit fejlesztek és milyen komponenseket mely modulok felhasználásával szeretnék implementálni, illetve olyan sem fordul elő hogy bizonyos modulokat utólag importálok ha egy adott problémára kínál megoldást.

2023. febr. 27. 18:48
 7/9 anonim ***** válasza:
19%
Én mindig a nagymutert szoktam megkérdezni. Ti nem?
2023. febr. 27. 21:42
 8/9 anonim ***** válasza:
7: Ha te lennél a fiam akkor bátran kérdezhetnéd... Anyám most ment nyugdíjba programozó volt (bár a python-t utálja, de az utolsó éveiben kénytelen volt megtanulni). Szóval már nem annyira poén amit írtál...
2023. febr. 27. 22:33
 9/9 anonim ***** válasza:
44%
Nagyanyám matematikus /is/, ma is aktív, amúgy meg, MTA tag.
2023. febr. 27. 23:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!