Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Aki IT területen dolgozik...

Aki IT területen dolgozik mennyire félti a pozícióját, mennyire tartjátok a szakmai titkaitokat szigorúan?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy mondjuk van egy munkahely, ami aranybánya, alig kell csinálnod valamit és marha jól fizetnek. Nyilván nem fogod senkinek sem elmondani.

De arra is gondolok, hogy ha mondjuk egy új területre mész, teszem azt kimész külföldre egy céghez, és ott is nagyon jó neked, szintén nem fogod elárulni még a saját anyádnak sem, hogy pontosan mit csinálsz és mennyire jó dolgod van, mert gyorsan terjednek a hírek és nehogy esetleg valaki bepróbálkozzon egy erősebb portfólióval.

Én még el sem szoktam mondani tisztán senkinek akivel találkozom, hogy mivel foglalkozom, hanem mindig ködösítek és azt mondom, hogy szétszednek, nagyon bonyolult és nem éri meg csinálni.

Közben az ellenkezője igaz, marha sok pénzt kapok és nem kell csinálnom sokszor szinte semmit.

Mennyire életképes ez a stratégia?

2023. febr. 1. 01:35
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Egy világhírű multinál dolgozom. Azért kell alig dolgoznom, mert itt ülök öt éve, és a feladatok felét rutinból oldom meg. Azért biztos a munkahelyem, mert olyan problémákat tudok megoldani, amit cégen belül is kevesen. Ha neked attól kell félned, hogy elveszik a helyedet, akkor nem vagy elég jó.. sőt, egyenesen rossz vagy. A cégek konkrétan remegnek attól, ha új embert kell keresni. Nincs olyan, hogy erősebb portfólióval jön valaki. Egy új ember - még ha senior is - egy fél évig biztos, hogy nem termeli ki a fizetését a cégnek. És még utána sem fog onnan indulni, ahol én vagyok. Hatalmas veszteség lecserélni egy embert.

Valószínűleg azért látod így a dolgokat, mert nem érzed azt, hogy bármelyik munkafolyamatban is nélkülözhetetlen domain tudásod lenne. Ezen kéne javítani, nem hazudozni meg ködösíteni.

2023. febr. 2. 21:43
 22/23 anonim ***** válasza:
#25 melyik cegnel dolgozol?
2023. febr. 2. 22:17
 23/23 anonim ***** válasza:
Minden információ fent van a neten. Nem azért nem lesz mindenkiből jó programozó, mert nem ismerne bizonyos szakmai "titkokat", jó cégeket, ahol lehet megúszósan sok pénzért dolgozni.
2023. febr. 3. 23:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!