Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Aki IT területen dolgozik...

Aki IT területen dolgozik mennyire félti a pozícióját, mennyire tartjátok a szakmai titkaitokat szigorúan?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy mondjuk van egy munkahely, ami aranybánya, alig kell csinálnod valamit és marha jól fizetnek. Nyilván nem fogod senkinek sem elmondani.

De arra is gondolok, hogy ha mondjuk egy új területre mész, teszem azt kimész külföldre egy céghez, és ott is nagyon jó neked, szintén nem fogod elárulni még a saját anyádnak sem, hogy pontosan mit csinálsz és mennyire jó dolgod van, mert gyorsan terjednek a hírek és nehogy esetleg valaki bepróbálkozzon egy erősebb portfólióval.

Én még el sem szoktam mondani tisztán senkinek akivel találkozom, hogy mivel foglalkozom, hanem mindig ködösítek és azt mondom, hogy szétszednek, nagyon bonyolult és nem éri meg csinálni.

Közben az ellenkezője igaz, marha sok pénzt kapok és nem kell csinálnom sokszor szinte semmit.

Mennyire életképes ez a stratégia?

2023. febr. 1. 01:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez egy gyereskes dolog. Gyanítom, hogy erősen inkompetens vagy és nem akarod, hogy bárki is veszélyeztesse a langyos vizet, amiben lubickolsz. De aki ért is a szakmához, az nem csinál ilyen titkolózást, mert ha plusz embert vesznek fel a céghez, akkor az azért van, mert bőven van meló és melléd fogják az illetőt felvenni, nem helyetted. Vagy épp valaki helyett, aki nemrég kilépett.

Én nem titkolózom, de amúgy a környezetem nagy része nem ért a programozáshoz, szóval hiába is részletezném a dolgokat. De volt már olyan is, hogy beajánlottam egyik barátomat a céghez. Neki lett egy jó melója, én kaptam utána fejpénzt. Ennyike.

#9 Na igen. A jó rendszergazdát arról ismered meg, hogy ritkán látod dolgozni és akkor is keveset... mert minden működik.

2023. febr. 1. 09:53
 12/23 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, itt van néhány hasznos tipp, egyenesen tőlem.

Gyalog járok be a munkahelyemre. Saroktól sarokig lopakodva.

A bejárat előtt előveszek egy pizzás dobozt a táskámból és a portásnak azt hazudom, hogy csak egy húsimádót hoztam a nagyfőnöknek, így benne fel sem merül a gyanú, hogy én is ott dolgozom, ezáltal ő legalább nem fog pályázni a státuszomra.

A team leaderrel csak a fejemre húzott papírzacskóban kommunikálok, nehogy még a végén elkívánja a posztomat. Bele is őrülnék!

Szándékosan rossz megoldásokat dolgozok ki, ne ébredjen a kollegáimban a gyanú, hogy milyen átkozottul jó vagyok hozzájuk képest, így legalább nem kezdenek ki, az állásomra pályázva.

Anyám egyszer rákérdezett: nem lehet, hogy programozóként dolgozok itt és itt? Neked nyilván nem kell mondanom, de már nyúltam is a baseball ütőért. Most a traumatológián fekszik, de én, boxerrel a zsebemben, hetente bejárok hozzá, egy kis utógondozásra. Hát mit képzel az öregasszony? Engem akar kigolyózni a tuti állásból?

Kérdező, nagyon örülök hogy itt felbukkantál. Végre egy lelki társ!

2023. febr. 1. 09:58
 13/23 anonim ***** válasza:

Ha balfasz vagy, akkor amugy sem kell eros konkurenciatol tartanod.

A komolyabb cegekhez meg akkor is rengetegen jelentkeznek, ha te szemely szerint nem reklamozod.

2023. febr. 1. 09:59
 14/23 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem a válaszokat.
2023. febr. 1. 10:37
 15/23 anonim ***** válasza:
Hogy mennyit, hol, és mit melózol mennyiért az nem szakmai kérdés. Semmi értelme ezekről titkolózni, de vannak olyan emberek, akiknek ilyen az attitűdjük. Én személy szerint rettenetesen utálok ilyen emberekkel dolgozni. Szerencsére elég ritka ez a fajta.
2023. febr. 1. 12:01
 16/23 anonim ***** válasza:

"Nem igazán értem a válaszokat."

Az komoly baj. Akkor tényleg van okod félteni az állásodat. :D

2023. febr. 1. 14:43
 17/23 anonim ***** válasza:
Oké, akkor most jelentettem a kérdést, mint kitaláció...
2023. febr. 2. 12:27
 18/23 A kérdező kommentje:
:DD Hogy lenne már az? Gondoltam érti a válaszadó az iróniát, hogy egy ilyen kérdés után nem írom le melyik az a munkahely. Miért kell ennyire savanyúnak lenni? Jelenetgetések. Kádár/Rákosy korszakban érzed magad? :D Hol élsz? Őszíntén.
2023. febr. 2. 12:41
 19/23 A kérdező kommentje:
Pont az ilyen alakok miatt nem mondok semmiről semmit.
2023. febr. 2. 12:41
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Tippre ez a kérdés egy informatikusokra irigy ember kitalációja. :)
2023. febr. 2. 13:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!