Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 28évesen kezdem az egyetemet,...

28évesen kezdem az egyetemet, lehetek még egy átlagos programozó?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elötte is hobbiból programozgattam itthon(php,python)

Pythonból emelteztem,érettségi(max pontos lett a programozás feladat)

De mindig közbe jött valami(főleg anyagi gondok, kint dolgoztam németbe segédként) most van annyi tartalékom ami elég 3évig simán(egyetem időtartalma), lehetek egy átlagos fejlesztő így is?

2023. jan. 31. 13:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Simán.
2023. jan. 31. 13:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Még átlagon felüli is
2023. jan. 31. 13:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez is csak egy szakma, mint a többi. Nem jelent semmit, hogy 10 évvel előbb vagy később kezded.
2023. jan. 31. 14:09
 4/6 anonim ***** válasza:
87%
Nem sajnos már nem. :( Csak azok lehetnek programozók, akik legkésőbb 27 éves korukig elkezdik. Bocs.
2023. jan. 31. 14:38
 5/6 anonim ***** válasza:
35%

Mint ahogy már olvashattad, simán lehetsz:D DE! Szeretnék pár jó tanácsot adni és a realitás talaján maradni.

Remélem levelezőre jelentkeztél, ha nem, akkor módosítsd. Igen, nappali nagyon jó kapcsolati tőkét szerezni, viszont neked sokkal jobb lenne, ha 1.5-2 év után pályakezdő pozikra jelentkeznél, mint hogy nappalin kapcsolati tőkét építgetsz.

Egyetemen NEM tanulsz meg programozni, így ne felejts el otthon gyakorolni és fejleszteni magadat folyamatosan. Meg ha lesz már elképzelésed, hogy milyen irányba helyezkednél el, akkor nézegess junior pozícióhoz elvárásokat és amit ott írnak azokat tanuld meg.

Nehezebb lesz elhelyezkedned még az elején a diploma nélkül, hiába csinálod, akkor is sajnos. Szóval githubon legalább egy terjedelmesebb projected legyen, hogy tudj valamit felmutatni.

Nem tudom mennyire tudsz angolul, viszont az angol szövegértés alap dolog, anélkül nem leszel programozó, tehát ajánlom, hogy ha nulla angol tudásod van, akkor fizess ki egy tanárt, alapozzatok nyelvtanra rá, otthon pedig mindent is csak angolul csinálj pl angolul nézz filmeket, olvasa híreket, nézz memeket stb stb stb. Sajnos ez nem opcionális és hiába tudsz perfekt németül (ami jól jöhet amúgy), egyszerűen minden angolul van ezen a területen és ha elakadsz, akkor meg angolul keresel rá és általában egy angol fórumon stackoverflow-n találsz választ. De a dokumentáció is angolul van, meg minden fontos információ.

De ezeket nem azért írom, mert gonosz vagyok, csak hogy rendesen feltudj majd készülni. Sok sikert a karrieredhez és kitartást hozzá!:)

2023. jan. 31. 15:14
 6/6 anonim ***** válasza:
6%

Kizárólag akkor sikerülhet, ha veszel hozzá egy kocka szemüveget:DDD

"Egyetem"...illessz oda e kérdés után:)))

2023. jan. 31. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!