Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen stratégia vált be jó...

Milyen stratégia vált be jó IT munka keresésére nálad?

Figyelt kérdés

Nálam ajánlások alapján / fb csoportok, illetve a személyes jelenlét vált be. De kinek mi?

Linked-int nem nagyon használom.

Álláskereső oldalakat még kevésbé.

Általában megkeresnek fbon pl, hogy ide vagy oda kéne ember és lehetne jönni. És ezek általában nem is rossz munkák.

De ezt kérdezem, hogy általában kinek mi vált be?

2023. jan. 30. 15:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
LinkedIn es konkret cegek karrier oldalai.
2023. jan. 30. 15:46
 2/14 anonim ***** válasza:
60%

Profession és FB nálam kizárt opció, max freelancenél lehet esetleg oké.

Nálam linkedin a legegyszerűbb mert keresnem se kell és megtalálnak a HR esek, ha szimpi a munka akkor meg interjú.

Ha magam keresek akkor általában specifikus cégek érdekelnek és akkor honlapukon kutakodok hogy van e pozi ami szimpi.

2023. jan. 30. 15:57
 3/14 anonim ***** válasza:
Linkedinen fent vagyok, akinek kellek, az megtalál. Én válogatok a jelentkező cégek között.
2023. jan. 30. 18:30
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én szimpátia alapján kerestem konkrét cégekre amikről úgy gondoltam hogy szívesen dolgoznék ott, mert jókat hallottam róluk, elismertek, jók az értékelések stb... szóval a konkrét cégnél keresgéltem az állásajánlatok között és adtam be a jelentkezést. Végül fel is vett az egyik általam kiszemelt cég viszonylag gyorsan.

Nekem nincs linkedin profilom és nem érzem szükségét hogy fejvadászok bombázzanak feleslegesen ajánlatokkal, majd én érzem hogy mikor jön el az idő a váltásra és akkor céltudatosan fogom keresni a következő lehetőséget.

2023. jan. 30. 18:47
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor azért a linked-in is megérne egy misét. Csak sok meló a profil építés rajta. Bele kellene ölnöm pár napot mert engem meg portfólió szinten is néznek.
2023. jan. 30. 19:44
 6/14 anonim ***** válasza:
A CV építés is sok meló. Kezdd el a linkedinen, és máris félúton vagy a CV felé.
2023. jan. 30. 19:46
 7/14 A kérdező kommentje:

van 5-6 cég ahol dolgoztam. Tudod nálam nem az a nagy ügy, hogy hol dolgoztam, hanem inkább az, hogy ezeknél a cégeknél miket raktunk össze. Az a baj, hogy sok anyag nem megosztható, úgyhogy a szakmai tudásommal külön portfóliót is kell építenem. De ez már nagyon-nagyon részletkérdés.

Néha van olyan, hogy csak kiírok egy kérdést egy fb csoportba és már rámjön két ember, hogy mennék-e hozzá dolgozni mert látta a kérdéseimet. Hát mondom bocs, magyar céghez nem.

2023. jan. 30. 19:48
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem az adott cég karrier oldalával van jó tapasztalatom.
2023. jan. 30. 20:51
 9/14 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű.

Olyan pozíciókra jelentkezz, ami tényleg érdekel és van tapasztalatod benne. Én már egyetemen erősen ráálltam egy témára, így a kötelező gyakorlatomat rettenetesen egyszerű volt megszereznem, majd utána is a következő állásom.

Az önéletrajzom az adott pozícióknak tökéletesen megfelelelt, amikre jelentkeztem, sőt 1-2 jelentkezésnél még picit át is írtam, hogy jobban passzoljon az adott céghez.

Többnyire a cégek oldalán jelentkeztem, nem közvetítő oldalakon.

Pászor LinkedIn-en bejelöltem 1-2 fejlesztőt az adott cégnél és elkezdtem kérdezni, hogy "Milyen az cégnél dolgozni?" és a végén pedig kértem ajánlást. Nyílván mindenki szívesen ad, mert ha felvesznek elég jó bónuszt kapnak 0 munkáért.

Így nekem eddig az a tapasztalatom, hogy szinte mindenhonnan visszahívtak, ahova beadtam a jelentkezésem.

Ahol elkezdtem interjúzni többnyire felvettek. Eddig 1 cég utasított vissza, a többinél meg nem jutottam el az interjú folyamat végéig, mert már előtte felkaptak a munkapiacról a cégket.

Meg persze tudtam alkudni, mert több ajánlatot bevártam és a cégekenk tudtam counter offer-t adni. Már a kötelező gyakorlatomnál is tudtam elég sokat alkudni a béremen.

2023. jan. 30. 22:01
 10/14 anonim ***** válasza:
Linkedinen mikor illik visszaírni a hr-esnek? Pl ha nem aktuális az ajánlat, de nem akarok bunkónak tűnni hogy ignorálom.
2023. jan. 30. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!