Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mitől függ, hogy egy programny...

Mitől függ, hogy egy programnyelvben függvények, parancsok, vagy más kifejezések vannak?

Figyelt kérdés

Mitől függ, hogy miket használ a programnyelv?

Kb. hasonló feladatot végző dolgokra, mért nem mindegy, hogy függvényt, vagy parancsot, vagy valami mást mondunk?

2023. jan. 26. 19:08
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Az utasítás nem jó kifejezés?
2023. jan. 27. 15:18
 12/12 anonim ***** válasza:

Kipróbáltam a c-s kódot kicsit módosítva, hogy nálam hogy működik:

Vagyis a add1-et int-re visszatérő függvényként meghívtam, méghozzá úgy, hogy egy pointert ráírányítottam mivel a típus nem egyezik típuskényszerítettem:

[link]

Kimenet :

5

12

-O2 és -O3 kapcsolóval fordítva egyaránt a kimenet:

0

0

Valóban igaz, hogy : "Egy nyelvet nem feltétlenül szerencsés valamilyen fordítójának implementációja felől vizsgálni."

A regiszterekről meg még annyit, hogy az esetlegesség (adott hardverkörnyezet és fordító függvénye), hogy milyen regisztereket hogy használ, nem is biztos hogy minden esetben van eax regiszter. Gondoljuk arra, hogy lehet az beágyazott rendszer is, ami speciális célhardverre lévő lefordított c program is lehet.

2023. jan. 27. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!