Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Fejlesztőként hány sor új...

Fejlesztőként hány sor új kódot írtok egy munkanap során átlagosan?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem ez a legjobb mérőszám, hisz függ egy csomó mindentől, mint pl. kódolási stílus, sortördelés, programnyelv bőbeszédűsége, boilerplate kódok (pl getterek/setterek, amiket IDE is tud generálni). És persze egy programozónak nem csak kódolásból áll az élete, hanem meetingek, tervezés stb. Szóval ez a kérdés puszta kíváncsiság.

Nekem 0-től 1000-ig bármi elő szokott fordulni. Az 1000 akkor jön össze, ha rengeteg tesztesetet írok (amiben szégyenletesen van egy csomó copy-paste, mert az a vezetőség elvárása, hogy a tesztesetek olvashatók legyenek "laikusok" számára is, így ne modularizáljuk őket).

2023. jan. 22. 06:42
A kérdező szavazást indított:
0-10
10-20
20-50
50-80
80-100
100-200
200-500
500-800
800-100
1000+
13 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Ez attól is függ, hogy mit csinál az ember. Vannak munkák, amiket csak írni kell, mert nem igényelnek szellemi erőfeszítést. Ezeknél akár 2500 sor fölé is megy a teljesítmény, de vannak melók, amik nehezek, olykor még újratervezést is igényelnek. Ilyeneknél meg a napi 600 sor is produktívnak számít.
2023. jan. 22. 06:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Az is számít, hogy kell-e új dolgokat tanulni a munka részeként. Mert akinek kell, az nyílván lassabban halad.
2023. jan. 22. 06:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Feladat függő,

Van hogy munkatársammal 2 napig debugoljuk a kódot, és egy sor módosítás az eredménye, de olyan is hogy létrehozok 50 osztályt mapperekkel, interfacekkel... Simán tőbb ezer sor.

2023. jan. 22. 08:40
 4/10 anonim ***** válasza:
Az se mindegy, hogy milyen nyelven és mit fejlesztesz. Nem sorra megy a játék, hanem funkcionalitásra. Én data scientist vagyok, de frontendet, API-kat is fejlesztek, többnyire Pythonban + TypeScript. Átlagosan nem szoktam napi 100-200 sornál többet írni.
2023. jan. 22. 08:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Van, hogy 0-át, mert meetingek vannak, esetleg blokkoló tényező.

De van, hogy 100-200 sor is megvan, persze ennek is egy része copypaszta.

De az is előfordul, hogy a teljes nap csak kódolás, és a logikai részt kell megírni, meg egy csomó fájlt létrehozni, így akár az 500 sor is lehetséges, vagy akár ennél több is.

Szóval nagyon változó.

Az viszont biztos, hogy sok esetben copypaszta van, ennek egy része lehet régi fájlokból/projektekből, vagy akár Stackoverflow-ról.

Ez a szakma tipikusan nem a gépelésről szól, nem a sorok számában mérik az eredményeket. Sokkal inkább feature-ök lefejlesztésében, hibák elhárításában.

2023. jan. 22. 09:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem sorban kell mérni a teljesítményt, hanem az elvégzett feladatokban és azok kompexitásában.

Én az elmúlt 1 hónapomban lényegében refactoráltam és upgradeltem a nyelvet, mert új LTS jött ki.

Új funkciót nem csináltam, rengeteg kódsort töröltem és újra cseréltem.

2023. jan. 22. 10:02
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom megbecsülni. Eleve egy része boilerplate kód, amit sokszor csak generálok, de a boilerplate kód és a rendes kós között sem éles a határvonal. A szórás hatalmas, volt olyan, hogy 2 hét alatt írtam egy vagy két sort egy legacy kódban, de ez tényleg 2 hét kemény munka volt, hogy összejöjjön különböző okokból, de van hogy egy nap több ezer sor összejön.
2023. jan. 22. 11:40
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nem mérhető ez sorokban.

Van amikor akár 20 sor kód is problémás lehet mert mondjuk magát a frameworkot módosítod és biztosnak kell lenned hogy nem okoz az egyéb problémákat downstream.

Van amikor írok egy modult ami hasonló egy másikhoz és egy nap alatt több 100 sor is lehet. Vagy ha írok unittesztet akkor az lehet akár több 1000 sor is technikailag, de a legtöbbje olyan egyszerű mint a faék.

Sőt vannak olyan napok amikor - sorokkal zárom a napot mert kidobálom a kódból az értelmetlen ismétléseket.

2023. jan. 22. 13:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Van, hogy 1 sor megírása fél napot vesz igénybe.

Például egyszer megkellett javítanom egy nagyon bonyolult állapotgépen alapuló logikát, hogy megfelelően működjön. Szerencsére elég volt egy if() feltételét picit átírni, de ahhoz, hogy a módosítást megtudjam csinálni meg kellett értenem a teljesejen a rendszert.

Meg utána meg kellett néznem a felületen, hogy "Biztos úgy működik, mint kéne?", aztán persze rájöttem, hogy bizonyos esetben még mindig nem tökéletes és így haladva megtaláltam a megoldást.

Sajnos még egy igazságtáblás megoldásához is túlsok volt az állapot és túl sok ismeretlen, hogy normálisan felírjak egyet, így sokáig fejtettem vissza, hogy mi mit csinál.

Ez csak 1 sor volt.

Meg persze sokszor van, hogy egésznak gépelsz, már 500 sornál vagy. Aztán rájössz hírtelen, hogy "Ohhh félre érettem a követelményt" vagy éppen szólnak, hogy "közben változott a követelménye" (ilyenne is rengetegszer találkoztam) így kitörlöd a leírt kód kb 50%-át, majd a maradékot refaktorálod.

Meg van olyan, amikor folyamatosan csak írod a dolgokat. Például tesztek írásakor. Ott lehet 1.000-2.000 sort is legépelsz egésznap.

Szóval picit úgy érzem hülyeség a sorok számával mérni a dolgokat. Meg persze lehetetlen egy átlagot adni.

2023. jan. 23. 11:16
 10/10 A kérdező kommentje:

#9: "Meg van olyan, amikor folyamatosan csak írod a dolgokat. Például tesztek írásakor. Ott lehet 1.000-2.000 sort is legépelsz egésznap."

Igen, nálunk külön kérés, hogy a tesztfüggvények legyenek self-containedek, könnyen olvashatók, és ne használjanak egy csomó segédfüggvényt. Emiatt ugyanazt a logikát csomó unit testcase-hez kell becopyzni.

2023. jan. 23. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!