Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mely programnyelvekkel lehet...

Mely programnyelvekkel lehet a legkönnyebben otthonról munkát vállalni?

Figyelt kérdés

A programozás alapjai megvannak, 2 éve elvégeztem egy C# tanfolyamot, most Java nyelvvel ismerkedem. SQL alapok megvannak.

Szeretném magamat felfejleszteni olyan szintre, ahol már tudok munkát vállalni otthonról. Az a kérdésem, hogy milyen nyelvekkel lehet rövid idő alatt ilyen szintet elérni, illetve milyen fajta projektekre keresnek szabadúszókat leginkább.

2022. okt. 27. 15:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Azzal amit már ismersz.

Úgy veszem észre kezdőként (mert az vagyok, még junior fejlesztő), hogy sok cég szívesen felvesz home officeba, de kezdőnek 100% home office-t nem adnak (biztos van kivétel) és az első hónapokban míg ismerkedsz a kóddal, meg a munkahelyi folyamatokkal szeretnék, hogy bejárjon az illető.

Szóval szerintem nagyon pici esély van a home officera és nem hiszem, hogy nyelvfüggő lenne. Van olyan ismerősöm, aki pythonnal, van olyan aki C++-al, javával és C#-al van home officeban nagyrészt. Szeritnem nyelvfüggő, csak nem akarj hadverrel dolgozni beágyazott fejlesztőként, mert max ott nem tudom elképzelni a home officet.

Plusz cég függő. Ahol most vagyok kb senkinek sem engedik a home officet.

2022. okt. 27. 16:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
JAVA + Javscript kombó. De nyilván C# is lehet. Vagy bármi más, ami nem hardverközeli, alacsony szintű nyelv.
2022. okt. 27. 16:13
 3/10 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszod.

Az elején valami apróbb munkákat szeretnék vállalni, akár hobbi projekt keretében is. Ilyet hol találok ami nem bullshit?

Elsősorban az üzleti, kereskedelmi felhasználású szoftverek érdekelnének, mert 10 éve ebben dolgozom középvezetőként, mint felhasználó.

Valami vállalatirányítási szoftvert fejlesztő cégnél képzelem el magam hosszútávon.

Nyilván ilyen hobbi projekt vajmi kevés lehet. :) De valahol el kell kezdeni.

2022. okt. 27. 16:15
 4/10 anonim ***** válasza:

3# A cégeknek nem jó egy kezdőt részmunkaidőben alkalmazni, főleg hogy a te szinteden valószínűleg jó pár hónapnyi teljes munkaidővel tudnád kitermelni a beléd fektetett pénzt és energiát.

Ilyen appróbb munkákat nem fogsz találni cégeknél.

Esetleg Fiverr és hasonló oldalakon találsz egyéneket, akik fizetnek neked kisebb dolgokért, de ott is csak akkor ha már van referenciád.

2022. okt. 27. 16:42
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Lényegében Java és C# mindkettő olyan nyelv amivel HO munkákat kaphatsz. Valóban senioritástól is függ, minél profibb vagy annál könnyebben dolgozhatsz otthonról, kezdők esetén jobban preferálják a helyszíni munkavégzést de én azt vettem észre hogy ha bizonyítod hogy fasza csávó vagy akkor kifejezetten rugalmasak. Én is egy olyan cégnél kezdtem ahol heti 2 napot kellett (volna) bejárni juniorként de pár hét alatt látták hogy nem holmi lóf@szjóska vagyok hanem egy valódi komoly pacekkal megáldott fejlesztő így simán megengedték hogy ne járjak be ha nem szeretnék. Havi 1x szoktam megjelenni mint Szűzmária a templomban hogy adjak magamról életjelet mert azt hiszik a végén nem én fejlesztem a kódomat hanem egy egész fejlesztőbrigád olyan produktivitásom van. Nálam szóba sem jöhet a rendszeres helyszíni munkavégzés nem azért vettem medencés házat vidéken hogy bejárkáljak hanem hogy kényelemből durrogtassam a komoly fejlesztéseket mert leülök reggel a gép elé és levitálok mint Buddha kinyilik a 3. szemem belelátok a szoftverek lelkébe
2022. okt. 27. 21:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"hanem hogy kényelemből durrogtassam a komoly fejlesztéseket mert leülök reggel a gép elé és levitálok mint Buddha kinyilik a 3. szemem belelátok a szoftverek lelkébe"

Te mit szedsz?

2022. okt. 27. 22:55
 7/10 anonim ***** válasza:

bármelyik népszerű nyelvvel lehet dolgozni otthonról is

"illetve milyen fajta projektekre keresnek szabadúszókat leginkább"

Ahhoz tudás/tapasztalat is kell, hogy projektre külsős kezdőként felvegyenek. Ehhez egy-két nyelv ismerete nem elég.

2022. okt. 27. 23:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ma már szinte az összes IT-s munka részben home office-ból végezhető, de heti 1 irodai nap azért van a legtöbb helyen. De teljesen kezdőt nem fognak felvenni távmunkára, főleg nem diploma nélkül. Írják itt, hogy Java meg C#… igen, minimum egy BSc diploma meg pár év multis munkatapasztalat után esetleg. Senki nem fog felvenni képzetlen (alkalmatlan) kezdőt komoly ipari munkára, márpedig a Java/C# komoly ipari projektekben használatos.

Kérdező a legtöbb esélyed frontend területen van, azaz JavaScript/React fejlesztőként. Komoly helyre így se fognak felvenni, de valahogy talán el tudsz indulni. A frontendben a jó, hogy a referenciáid önmagukért beszélnek, azaz csinálsz pár referencia oldalt és azt mutogatod. Ezt az egy esélyét látom a dolognak őszintén szólva. Az informatikai szakma lassan telítődik kóklerekkel, még a diplomások között is nagyon nehéz jót találni.

2022. okt. 28. 12:14
 9/10 anonim válasza:
48%
5. XD
2022. okt. 30. 00:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Mindig tudtam hogy valójában Buddha is szoftverfejlesztő volt.
2022. nov. 22. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!