Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy működik az Onboarding...

Hogy működik az Onboarding nálatok?

Figyelt kérdés

Még kezdő vagyok. Első munkahelyemen szimplán leültettek a gép elé, elém nyomtak egy kb 200 oldalas doksit és azt mondták "Olvasd el, ez az egésznapra a feladatod" és mindenki úgy viselkedett, hogy hagyjam őket békén.

2. nap meg ismét kaptam egy jóval rondább doksit, ahol meg rajta volt, hogy állítsam be a munkakörnyezetem, ami teljesen oké lett volna, de sok helyen hiányos volt, így folyamatosan lefoglaltam a mellettem ülőt, aki a lead fejlesztő volt és láttam az arcán, hogy erre nagyon nincs ideje, de már nem is volt az irodában.

Aztán meg keltam azt a feladatot, hogy 6 órán keresztül, csak nézzem a projectet és olvassam a kódot. Legunalmasabb 2 napom volt.

Meg hallottam olyanról is, hogy több órás HR előadáson kell résztvenned, a szádba rádnak mindent, majd a végén a kezedbe nyomják az előre beállított környezetet, végig mennek veled és mehet is az első könnyedebb próba feladat, ami már lehet a projecten van.

Ti milyen méretű, beállítottságú cégnél dolgoztok és nálatok, hogy megy az onboarding?

2023. jan. 24. 19:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Első nap: eszközök átvétele, ismerkedés a kollégákkal, alapjogosultságok beszerzése. Utána pár nap általános bootcamp anyag(git, aws, terraform, k8s, etc), amivel nagyjából át lehet látni a csapatok közös dolgait. Utána team specifikus video anyagok, confluence, környezetbeállítás. Itt kapnak az újak egy hivatalos tech buddy-t, aki fogja a kezét az elején és mentorál.
2023. jan. 25. 13:46
 12/15 A kérdező kommentje:

Ez a "lehetetlen megtudni belőle a kiláted" dolgot azért írtam, hogy elvileg nincs semmilyen okod arra, hogy ne add meg a cég nevét, hiszen lehetetlen kideríteni ki is vagy valójában és tudni illik, hogy a gyakorin sokan nem merik felvállani az véleményüket, így anonimitás mögé bújnak, amivel nincs semmi baj!

A lényeg, hogy ezért nem értem, mért nem adsz konkrét cég nevet. Egyedül azt tudom elképzelni, hogy ha leírod pontosan melyikről van szó, akkor valaki más könnyen meg tud hazuttolni, aki esetleg ott dolgozik vagy van ismerőse a cégben.

2023. jan. 25. 13:49
 13/15 anonim ***** válasza:

Legközelebb a 2500 oldalas tipp van, fele képekből áll.

Nem fogok a cég nevével dobálózni.

2023. jan. 25. 14:05
 14/15 anonim ***** válasza:
IKEA képes utmutatókat ad.
2023. jan. 25. 18:19
 15/15 anonim ***** válasza:
#13 - Óránként 30-40 oldal azért megugorható, meg az ilyen szövegek elég szellősek többnyire. Az olvasás sem feltétlen az a hú de szupermény, mert sok a töltelékanyag is egy ilyen doksiban. Szóval egy 2500 doksiban, aminek a fele kép, max 3-500 oldalnyi tényleg hasznos anyag lehet. Az meg tényleg lehet jó fokmérő, hogy az újonc képes-e kiszűrni a lényeget.
2023. jan. 26. 12:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!