Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki esetleg phyton nyelven...

Valaki esetleg phyton nyelven segítene beprogramozni?

Figyelt kérdés

Ezt:

13. irj programot, amely a véletlenszerű egyjegyű számokból generál egy annyi elemú listát, amennyit a felhasználó megad, majd:

a) Eldönti van-e köztük a 7.

b) Kicseréli a lista 4. és 5. elemét

c) Készit egy új listát, amelyben minden elemhez hozzáfűzi az X, az Y vagy a Z betűk valamelyikét.

2023. jan. 22. 13:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk azért egy humán tagozatos gimiben meg heti egy óra mellett szerintem ez kicsit túl erős... de még heti két óránál is az lenne, bár jellemzően csak reálosoknál szokott lenni heti kettő. Inkább az alapokat, meg a közismereti dolgokat kellene alaposabban átvenni, meg esetleg megmutatni, hogy az informatika nem csak programozásból, meg Microsoft Office-ból áll. Mert jellemzően ennyi a tananyag...

Bocsi, ez nem neked kritika, ez a rendszernek az...

2023. jan. 22. 14:16
 12/24 anonim ***** válasza:
6%

Először is, azt Python-nak hívják és nem phyton-nak!

Másodszor pedig annak semmi értelme nincs, ha az iskolai gyakorlófeladatot mással csináltatod meg. Ezeket nem véletlenül adják, hanem azért, hogy gondolkodj és gyakorolj! Ilyen erővel akkor már közvetlenül beadhatnánk helyetted is, és akkor mi értelme lenne?

Suliban nem magyarázták el ezeket a dolgokat? Órai munka nem volt, ahol hasonlókat oldottatok meg? Vagy csak nulla magyarázattal hasára ütött a prog tanár, hogy gyerekek akkor ezt oldjátok meg?

Értem én, hogy te leszaxarod ezt az egészet, meg túl akarsz lenni rajta, de ha már ott vagy ahol vagy, és van programozás órád, akkor tőlünk ne megoldást várj, hanem ha abszolút elakadsz akkor rávezetést vagy segítséget.

2023. jan. 22. 14:20
 13/24 anonim ***** válasza:
3%

Előző vagyok.

Ja meg mi az, hogy beprogramozni? Beprogramozni például a TV csatornákat szokták a TV-re, itt legfeljebb programozol.

2023. jan. 22. 14:21
 14/24 anonim ***** válasza:
3%

Ja egyébként a Python egy nagyon egyszerű és nagyon magas szintű prog nyelv. Ha pedig gimis vagy, akkor kvázi te leszel a jövő értelmiségi emberei közül egy. Most akár töri szakos vagy, akár reál szakos, tök mindegy.

Ma már egy Python alapszintű programozás egy gimisnek kb olyan, mint egy általános iskolásnak egy százalékszámítás. Ő is mondhatná, hogy ő nem reál beállítottságú, és nem érdekli őt, és akkor nem tanulja meg. De azért az gáz lenne úgy.

2023. jan. 22. 14:28
 15/24 anonim ***** válasza:
31%

#10: De van.

Egész pontosan a NAT szerint algoritmizálást kell tanulniuk. Csak ez az iskolák 90%-ában Logo vagy Scratch, vagy valami blokkprogramozós dolog. A maradékban meg Pascal vagy Python. De kb. a max. szint, ameddig el kell jutni, az az, hogy ismerjék az alapvető vezérlési szerkezeteket, megtök elemi algoritmusokat képesek legyenek megalkotni. Tehát mondjuk: kérj be egy egész számot, meg egy szöveget, és írasd ki annyiszor a szöveget, amennyi a megadott szám.

2023. jan. 22. 14:59
 16/24 anonim ***** válasza:
50%

15

Én időmben miért nem volt ez? :(

Ezeknek a mai fiataloknak bezzeg már programozni se magukban önállóan kell megtanulni xd

2023. jan. 22. 15:05
 17/24 anonim ***** válasza:
22%
Foggal körömmel tiltakoznak a programozás ellen, amikor ingyen eléjük raknák a tananyagot, 10 év múlva meg majd amikor a bölcsész diplomával 200 ezret keresnek majd sírnak, hogy hogyan lehetne megtanulni programozni...
2023. jan. 22. 15:12
 18/24 anonim ***** válasza:
51%

Ez egy olyan feladata, amit a chatGPT simán meg tud oldani nekünk: [link]

Tulajdonképpen az általad írt, magyar nyelven megfogalmazott feladat szövegét másoltam be a chat ablakba. Elsőre teljesen jó megoldást adott: [link]

2023. jan. 22. 15:57
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

#17: Én is ugyanez voltam annó, csak annyi hogy nem mentem egyetemre.

De rettentően gyűlöltem a programozást, úgy volt, hogy majd "rendszergazda" leszek, ez volt a gyerekkori álmom. Végül 8-10 évvel később szembejött a valóság:

A programozás a jövő, a programozás a piacképes szakma, a programozást érdemes tanulni. Mára már medior közeli frontend fejlesztő vagyok (valamennyi backend tudással), ha nem is keresek nagyon nagyon sokat, de egy átlagos budapesti fizetést megkapok.

A saját bőrömön tapasztaltam meg mindezt.

De biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyedüli ilyen eset.

2023. jan. 22. 16:07
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

Mindegyik kérdésedre választ ad a google.

Ha nem tudod használni a google-t, nem leszel programozó.

2023. jan. 23. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!