Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az életkor az int vagy byte?

Az életkor az int vagy byte?

Figyelt kérdés
Ha le akarod szűrni, pl aki 50 alatti?

2022. dec. 30. 07:07
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
90%

Én nagyon élvezem, ne hagyjátok abba. Gyakori kérdések code review:)

Nem olvastam még végig, de valaki bedobta már a premature optimizationt, mint ellenérvet az uint8-ban tárolás ellen? Hogy ipari best practice, hogy csak akkor kell optimalizálni, ha ennek értelme van, és addig kifejezetten káros ezzel tölteni az értékes mentális energiánkat? :)

2022. dec. 31. 15:03
 52/59 anonim ***** válasza:
4%

Én nem az vagyok, akinek te gondolsz. De tájékoztatlak, hogy én nem életkorról, hanem születési dátumról tettem említést. Ez egyébként mindegy is, az csak a te absztrakciós képességeid hiányát igazolja (fogd fel, hogy alkalmatlan vagy, szar vagy, shit vagy, senki vagy) hogy nem vagy képes még egy ilyen egyszerű dolog megértésére, szellemi adoptációjára sem.

konstans

ubulka = 0;

balancer = -128;

ha ubulka 13 éves, akkor adatbazis[ubulka] tartalma 13 minusz balancer lesz, ami feldolgozás során szépen vissza alakul, az adatbazis[ubulka] plusz balancer művelet eredményeképpen.

2022. dec. 31. 15:05
 53/59 anonim ***** válasza:
89%

54. Atyaég. Szóval most már műveleteket is akarsz végeztetni az adattípussal?

Hadd segítsek annyit, hogy arra meg pláne alkalmatlan egy int8/i8, mivel mi van, ha azt akarod kiszámolni, hogy Beethoven és közötted mennyi az életkor-beli különbség?

Továbbá az egész beszélgetés tényleg a szilveszteri tréfa kategóriája, mivel normálisabb nyelveken eleve külön könyvtár van a dátumokra, és dátum különbséget is például timedelta típussal számolunk.

2022. dec. 31. 15:12
 54/59 anonim ***** válasza:
4%

"Hadd segítsek annyit,"

Te azzal segíthetsz a legtöbbet, ha csendben maradsz és nem fertőzöl itt tovább a parádés hülyeségeiddel.

2022. dec. 31. 15:18
 55/59 anonim ***** válasza:
89%
57. Na mi az, papa? Elfogytak az érveid, és meghajolsz a hozzáértők előtt?
2022. dec. 31. 15:39
 56/59 anonim ***** válasza:
83%

58. “ timedelta. Hogy a fasszom, ne verjem ki, ez nekem már kemény, nagyon kemény.”

Én értem, hogy nem értesz hozzá, de akkor mit dumálsz bele a szakemberek beszélgetésébe?

A dátum műveleteket minden KEZDŐ tutorial tanítja…

2022. dec. 31. 17:03
 57/59 anonim ***** válasza:
100%

Esküszöm, hogy akárhányszor beleolvasok ebben a kategóriában a válaszokba, elfog a rosszul lét és napokig vissza sem merek ide nézni. :D

Lehet inkább elmegyek péknek, de előtte beleolvasok a pék "szakmai" fórumokban, remélem ott is meg akarják gyilkolni azt, aki nem úgy süti a kiflit, ahogy azt a másik jónak gondolja. :D

2023. jan. 1. 15:06
 58/59 anonim ***** válasza:
100%

rosszullét*

fórumokba*

Nem kellene másnaposan az írással kísérleteznem.

2023. jan. 1. 15:08
 59/59 anonim ***** válasza:
55%
A pékek esetében nem opció az, hogy nem pékek mindenáron péknek akarnák eladni magukat. Az meg pláne nem, hogy egy nem pék akarna leugatni pékeket, és megmagyarázni nekik, hogyan is kell kenyeret sütni.
2023. jan. 1. 15:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!