Az életkor az int vagy byte?
Én nagyon élvezem, ne hagyjátok abba. Gyakori kérdések code review:)
Nem olvastam még végig, de valaki bedobta már a premature optimizationt, mint ellenérvet az uint8-ban tárolás ellen? Hogy ipari best practice, hogy csak akkor kell optimalizálni, ha ennek értelme van, és addig kifejezetten káros ezzel tölteni az értékes mentális energiánkat? :)
Én nem az vagyok, akinek te gondolsz. De tájékoztatlak, hogy én nem életkorról, hanem születési dátumról tettem említést. Ez egyébként mindegy is, az csak a te absztrakciós képességeid hiányát igazolja (fogd fel, hogy alkalmatlan vagy, szar vagy, shit vagy, senki vagy) hogy nem vagy képes még egy ilyen egyszerű dolog megértésére, szellemi adoptációjára sem.
konstans
ubulka = 0;
balancer = -128;
ha ubulka 13 éves, akkor adatbazis[ubulka] tartalma 13 minusz balancer lesz, ami feldolgozás során szépen vissza alakul, az adatbazis[ubulka] plusz balancer művelet eredményeképpen.
54. Atyaég. Szóval most már műveleteket is akarsz végeztetni az adattípussal?
Hadd segítsek annyit, hogy arra meg pláne alkalmatlan egy int8/i8, mivel mi van, ha azt akarod kiszámolni, hogy Beethoven és közötted mennyi az életkor-beli különbség?
Továbbá az egész beszélgetés tényleg a szilveszteri tréfa kategóriája, mivel normálisabb nyelveken eleve külön könyvtár van a dátumokra, és dátum különbséget is például timedelta típussal számolunk.
"Hadd segítsek annyit,"
Te azzal segíthetsz a legtöbbet, ha csendben maradsz és nem fertőzöl itt tovább a parádés hülyeségeiddel.
58. “ timedelta. Hogy a fasszom, ne verjem ki, ez nekem már kemény, nagyon kemény.”
Én értem, hogy nem értesz hozzá, de akkor mit dumálsz bele a szakemberek beszélgetésébe?
A dátum műveleteket minden KEZDŐ tutorial tanítja…
Esküszöm, hogy akárhányszor beleolvasok ebben a kategóriában a válaszokba, elfog a rosszul lét és napokig vissza sem merek ide nézni. :D
Lehet inkább elmegyek péknek, de előtte beleolvasok a pék "szakmai" fórumokban, remélem ott is meg akarják gyilkolni azt, aki nem úgy süti a kiflit, ahogy azt a másik jónak gondolja. :D
rosszullét*
fórumokba*
Nem kellene másnaposan az írással kísérleteznem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!