Az életkor az int vagy byte?
Gyakorlati okokból a byte per adat a legalkalmasabb tárolási forma.
Tekintve, hogy jelen pillanatban nincs tudomásunk arról, hogy 256 évnél tovább élne valaki, sőt, még ennek az értéknek a fele is a lehetségesnek a felső határa, így vagy azt érdemes tenni, hogy előjel nélkül eltárolni a születés évét, vagy azt, hogy előjelesen tárolni a születési évet, ahol is a nulla lehet a kétezredik év, az ettől korábbi pedig a minusz egy - minusz százhuszonnyolc közé eső tartományban, a kétezerben és azután születettek pedig a nulla és százhuszonhét közötti tartományban szerepelnének. Persze lehet a nulla értékét más dátumhoz is igazítani, így az elkivánt 50-es szűrés automatikus lesz, hiszen csak a null-pozitív értéktartományban lesznek elkivánt korúak (50 alattiak) képviseltetve. Már ha tényleg alkalmas dátumhoz rendelődik a nulla.
"Szerintem teljesen felesleges ma már byte-okkal vacakolni, ami egyébként 0 és 255 közötti értéket jelent, nem -128-127-ig."
LOL
"sbyte -128 to 127 Signed 8-bit integer"
LOL^64
"Szerintem teljesen felesleges ma már byte-okkal vacakolni..."
Meg bitekkel is. Nyugodtan tároljuk a booleant 32 biten. Van erőforrás xarásig.... :-/
"Értem én, hogy ezt végig lehet gondolni és a byte egy pont optimális dolog, ha az emberi életkort akarod eltárolni, de én rohadtul kiröhögném azt a való életben, aki nem egy int változóba tenné ezt az információt."
Téged viszont, ilyen szemlélettel nem csak kiröhögnének azok, akik veled ellentétben, nem csak ugatják, de értik is a dolgukat, hanem a kiröhgögés után valószinűleg ki is rugnának. Azt azért javaslom, csomagold be a kis vándorbatyudba, hogy a byte is int(eger) értékeket tárol. Na meg azt is, hogy valódi nagypályán, ezzel a magas fokú hozzá nem értéssel még lasztiszedő sem lehetnél.
"ezzel a magas fokú hozzá nem értéssel még lasztiszedő sem lehetnél."
Imádom ezt a kategóriát komolyan. :D Idejön az ember és két perc alatt beleköt valaki, akit még az anyja sem szeretett és egyetlen öröme trollkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!