Mennyire mély programozási tudásra van szüksége egy weboldal programozónak? (back- és frontend is)
Ennél komplexebb javascript használatára milyen gyakran van szükség egy weboldal készítésekor?
^
ERRŐL SZÓL A SZAVAZÁS
Ez kb. egy hello world szintű oldal, ennél nagyságrenddel több kell, ha valaki webfejlesztő szeretne lenni (kb. olyan, mintha valaki tudna rajzolni egy pálcika embert vs. rajzoló művész). Ebben eleve beckend nincs is egyáltalán
Ha valaki csak szeretne egy generikus weblapot, arra van mindenféle szolgáltatás, ahol össze lehet azt kattolni
Ez semmi amit linkeltél.
Minden, kicsit komolyabb oldalhol alaposan kell ismerni a HTML-t, a Javascriptet (praktikusan minimum az ES6 a követelmény), a PHP-t, és az SQL-t minimum. Emellé jönnek még a különböző keretrendszerek.
A webprogramozás semmivel sem könnyebb, mint az asztali programok vagy a mobilappok készítése, legfeljebb csak a kezdetek könnyebbek, mert gyorsan lehet látványos eredményeket elérni.
De csak a JS-t nézzük, egy alapos ES6 tudás nélkül nem nagyon tudsz mit kezdeni manapság.
Ez egy vicc kérdező? :D
Belinkelted kb az egyik leghulladékabb oldal egyik legalapabb példáját. :D
Istenem ments meg a w3schools-tól, geeksforgeeks-től és társaitól. :D
Kedves #1 és #2
Értem amit leírtok az teljes mértékben igazatok van azzal kapcsolatban.
Viszont úgy gondolom, hogy egy picit félreértelmeztétek a kérdésemet.
A kérdésemben azt írtam, hogy ,,Ennél komplexebb javascript".
Értem, hogy nincsen benne backend és, azzal is tisztában vagyok, hogy ez nem egy túlságosan komplex kódsor, viszont nem erre irányult a kérdésem. Azt szerettem volna megtudni, hogy a linken található kódban a leírt javascript mennyire komplex ahhoz képes, amit egy weboldal programozónak nap mint nap használnia kell.
Egy let bread = 2; szintű kódot naponta százszor használ minden programozó szinte már gondolkozás nélkül. Azt szeretném megtudni, hogy a linken lévő nehézségű javascriptet milyen gyakran használják a programozók.
Nem volt szó a HTML-ről, sem a PHP-ről, sem az SQL-ről. A keretrendszerek sem értem, hogy miért jöttek most ide ehhez a kérdéshez.
2-es vagyok
"(back- és frontend is)"
Ezért válaszoltam ahogy tettem. Ha csak javascript a kérdés, akkor is a példa nagyon egyszerű (és a programozáshoz hozzátartozik valamilyen framework/library használata, sima vanilla javascriptet nagyon ritkán használnak a programozók, de ez igaz sok más szoftverfejlesztésre is)
A 2-es az én vagyok 😃
Azért hoztam fel a keretrendszereket, mert manapság szerintem ritkábban ír az ember pure JS-t, mint amennyit keretrendszerben dolgozik.
Nézz meg egy Vue, Angular, React, NextJS kódot, hogy azok hogy néznek ki, miket tartalmaznak. Osztályok, modulok, hook-ok, routing, MVVM felépítés, a különféle patternek használata (singleton, factory, observer...), async hívások, middelware-ek... manapság ilyeneket írnak a webfejlesztők, nem olyasmit, amit linkeltél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!