Python mellé mit érdemes még tanulni?
Attól függ, hogy mi a célod.
Web frontend? Web backend? Adatelemzés? Machine learning? Feladatautomatizálás?
De az angol az tényleg kötelező.
Neeem, bocsánat azt elfelejtettem, hogy első éves villamosmérnök vagyok,és majd beágyazott rednszerekkel szeretnék foglalkozni, és pl csinálok otthon egy elektromos autót,és annak a vezérléséhez elég csak python?
Pl: objektum detektálás, távolság mérés,(szenzorokkal)
Akkor a helyedben inkább C/C++-ra feküdnék rá, aztán a python ha kell majd használnod nagyon egyszerű lesz.
Én most szintén beágyazottrendszeres projecten C++-t kell majd hasznánom, amúgy hogy picivel magasabb szintű nyelvekhez vagyok hozzászokva és előre látom, hogy kínszevedés lesz.
Először is tanulj meg rendesen Pythonban programozni. A két (haladó) alapkönyv a Robust Python és a Fluent Python. Ezeket minimum dolgozd végig.
Érdemes a Cythont is megismerni. Ez egy Python-C transpiler, amely nagysebességű kódra fordít. Ennek az alapkönyve Kurt Smith Cython c. könyve.
Továbblépésnek a Rust nyelvet javaslom. Ez egy újgenerációs rendszerprogramozási nyelv, amely pont most tarolja le a beágyazott rendszerek piacot IS, de teret hódít a rendszerprogramozásban és újabban a webfejlesztésben is. A Pythont a remek PyO3 könyvtárral tudod vele bővíteni, amelyhez könyv is van:
Rustot leginkább a teljesen ingyenes “The Book”-ból tudsz tanulni:
… ami meg van videósítva is:
Illetve nagyon hasznos még a Rust by Example is:
Iszonyat jó az interaktív tanfolyam, a Rustlings, amelyet a fenti könyvekkel érdemes együtt csinálni:
Legfontosabb a C, később C++.
A Python ismerete is mindenképpen nagyon hasznos (bár inkább 'host', mint 'target' oldalon találkozol majd vele).
Pár éven belül pedig lehet, hogy egyre nagyobb teret nyer a Rust a beágyazott rendszerekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!