Ha most állok neki Pythont tanulni, akkor érdemes még a
2-estől indulni, vagy már csak a 3-astól érdemes
tanulni?
Figyelt kérdés
Java-ban a legtöbb helyen 8-11-gyel találkozom, így nyilván tudom, hogy az átállás lassú tud lenni, mivel az is már vagy 16-nál jár. Ez Python esetében sincs másképp? Használják a 2-est még? Jó tudni, vagy teljesen felesleges, mert évekkel ezelőtt átálltak 3-asra?
Pythonból "legálisan" újat nem nagyon tudsz letölteni a kettes verzióból, mert hivatalosan nem támogatott.
A Java annyiban más, hogy az aktív JRE még mindig a 8as.
Szóval csak python3.
2022. jan. 1. 02:46
3/9 anonim válasza:
Rengeteg helyen használják a 2.7 et, és nem is megy sehova. Amikor elkezdtem pythonozni pont kijött a 3, azt mondták azt kell tanulni mert mindenki át fog állni - ez a mai napig nem történt meg, senki nem fog átírni rengeteg régi, működő cuccot csak azért hogy egy nyelv újabb változatán fusson, akkor meg már az új kód is a régi nyelvben megy, nincs kompatibilitás egyik irányba sem.
Jó hír viszont, hogy egy új nyelvet felszedni nem nagy meló, ha már tudsz programozni napok alatt át tudsz állni egyikről a másikra, pár hét után meg jó eséllyel a doksit sem kell nézned hozzá.
2022. jan. 1. 04:48
4/9 anonim válasza:
Java esetén azért 8 és 11 verziókat látsz, mert azok LTS-ek azaz hosszú távon támogatott.
Amúgy a következő LTS a Java17, ami nem rég jött ki és még nem álltak át rá sokan.
2022. jan. 1. 07:11
5/9 anonim válasza:
Várd meg a négyest, várd meg a négyest.
2022. jan. 1. 10:04
6/9 anonim válasza:
"Érdemes a legújabb Python 3.10.1 - t használni."
Ugyan miért lenne érdemes? Egy csomó, nagyon gyakran használt könyvtár még nem támogatja a 10-es kiadást.
2022. jan. 1. 16:59
7/9 anonim válasza:
Ha most kezded, akkor mindenkepp a 3at, keves dolgot tudnek mondani ami 2vel megy csak 3al nem, viszont 2hoz mar csak ritkan jonnek ki uj packagek/updatek. Ami viszont fix, h ne a legujabb verziot toltsd le, kulonbseget nem nagyon fogsz tudni tenni, viszont nagyon sok konyvtar/package nem tamogatja meg az ujjabbakat. Amennyire eszrevettem nekem a 3.6 az ilyen sweetspot, eleg uj, viszont nala meg nem talaltam olyat amivel nem mukodne
2022. jan. 2. 00:24
8/9 anonim válasza:
#10 mire megtanulja, addigra akár már támogatott is lehet! ;)
2022. jan. 3. 08:36
9/9 anonim válasza:
08:36 ez azért nagyon nem így működik, van egy érzésem h nem vagy valami rég benne az iparban. Egyrészt, semmi számodra újat nem nyújt a frissites, miert ne hasznalnad akkor a mar stabil, bevalt kiadasokat? Masreszt pedig a packagek naprakeszen tartasa altalaban nem egy 5 perces melo, ugyh ha egy kisebb, indie package vmi miatt nem mukodik az uj verzioval (igen, ez letezo problema, nem 1x talalkoztam vele), honapokba is telhet egy stabil verzio
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!