Valaki SOS ben tudna segíteni ebben a feladatban, C#os feladat?
Kérjen be egy jelszót! Ha a jelszó nem felel meg a követelményeknek, akkor kérje be újra!
-minimum 8 karakter hosszú
-az első és az utolsó karaktere megegyezik
alap szintű kódolással, mert még kezdő szinten tanuljuk.
Stackowerflowt kezd el hasznalni, itt gyakorin nem valaszolnak, de ha fejlodni akarsz, akkor tobb idot hagysz magadnak es megoldod, probald kis reszfeladatokra lebontani.
Tudom ez nem valasz a kerdesre de hidd el erdemes minnel elobb elsajatitani az alapveto programozasi gondolkodast azt meg csak idovel es gyakorlassal lehet.
Ird ki mit akarsz csinalni de csak resz problemakat es keress ra angolul a bongeszoben pl
how to get input in c# consol
How to check string length
Tessék:
static string JelszotBeker() => Console.ReadLine() is var jelszo && jelszo.Length >= 8 && jelszo[0] == jelszo[^1] ? jelszo : JelszotBeker();
static void Main(string[] args) { JelszotBeker(); }
Na így kell bugos kódot írni, mint ahogy a #3-as tette... Stackoverflow, nem kis kell hozzá olyan sok próbálkozás, kb. 10000...
Jó, persze valószínűtlen, hogy normál esetben ennyiszer próbálkozna valaki. De egy enterre tenyereléssel simán el lehet érni.
Nem értem mért nem jó a sima while ciklus.
Jó, de a kérdező már a legelején írta, hogy alapszintű kódolás kell neki.
Mért kell expression body, rekurció, index kalap operátorral, pattern matching... szerintem a kérdező még nem is hallott ilyenekről... sőt azt is el tudom képzeni, hogy a suliban olyan ősrégi fejlesztő környezetet használnak, ahol nincs is megfelelő verziójú C# fordító...
Itt van ugyanaz amit te írtál alap dolgokkal és rekurzió nélkül:
static void Main(string[] args)
{
string jelszo;
do
{
jelszo = Console.ReadLine();
} while (jelszo.Length < 8 || jelszo[0] != jelszo[jelszo.Length - 1]);
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!