Érdemes elkezdeni programozni a jobb élet érdekében?
9:
"FEJLESZTŐI BÉREK
A programozói bérek szokás szerint nyelvek szerinti felosztásban jelennek meg a Salary Guide-ban (C/C++, Java, .NET, PHP, Python és külön az adatbázis fejlesztés), de egyébként a juniorok egységesen BRUTTÓ 500-550 ezer forintos fizetésről indulhatnak minden felsorolt nyelvtípussal."
A manual tester meg br. 400-450.
Ez kb. nettó 300.
12-es nem tudom ezt honnan idezted be, de ez a statisztika csak multik bersavjai alapjan keszult? Vagy el sem olvastad, amit irtam?
Idezem:
"kozszferabol/kkv szintbol indulsz ki, mikor a 7-es multikrol beszel"
Hol talalhato meg ez a statisztika, illetve a pontos forrasa?
"Most ha egy junioron látjátok, hogy van hozzá affinitása és belerakja magát akkor azt is figyelmen kívül hagyjátok és elkönyvelitek egy örökös Code Monkey-nak?"
Igen, mert az is.
Nem kell ehhez rosszindulatot társítani.
A mezitlábasok 15 év alatt sem válnak olyan sokoldalú fejlesztővé, mint egy átlagos szinten egzisztáló diplomás. Az megeshet, hogy egy kisebb területen übereli némelyikük az átlagot. De ez lóf.sz.
A 15 befutott év alatt legtöbben a hozott hendikepjüket tolják maguk előtt.
A dolgozó embernek ugyanis messze nincs akkora lehetősége tanulni, mint egy nappalisnak. De kedve sem.
Az autodidakták 99 %-a soha nem fogja azt a tudásanyagot elsajátítani, még megismerni sem, amit egy diplomás kikerülhetetlenül megemészt.
Egy csomó fontos dologról még csak tudomást sem szereznek.
#13 Google-ben rákeresve ez egy hwsw cikk a Hays bérstatisztikáról.
Idézet a Hays oldaláról:
"Kutatásunkhoz a Hays Hungary több száz toborzó projektjéből származó adatot használtunk fel, amiket multinacionális és KKV partnereink szolgáltattak."
Nem csoda, hogy ilyen alacsonyak a számok, a jól fizető multik közül senki nem toboroz Hays-en keresztül és még a KKV-k is lehúzzák.
#18 jah emlitenek, lead szinten MAX-kent 2.5M bruttot, ahol lehet akar 3.5M brutto korul is keresni :)
Megneztem a weboldalukon milyen cegek toboroznak rajtuk keresztul, hat nem csoda, hogy ilyen alacsonyak a szamaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!