Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érdemes elkezdeni programozni...

Érdemes elkezdeni programozni a jobb élet érdekében?

Figyelt kérdés
Gép előtt tudom elképzelni a munkanapjaimat és erre a programozás pont megfelelő. Kreatív nem mondoton munkát szeretnék végezni. Ezenkívül szeretnék jobb,szabadabb életet a jelenleginél, hogy ne kelljen számoljam hogy hónap végéig marad e elég pénzem. Amit megkívánok,bemegyek a boltba és megveszem,bármilyen gondolkodás nélkül. Ezt is megadja a programozás. Annyi hogy ez a szakma a legnehezebbek közé tartozik és nem tudom lenne e kitartásom ehhez. Ha belekezdek,hogyan kezdjem? Kell hozzá egyetem?
2022. szept. 25. 17:36
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
86%
#8 onnan veszem, hogy pont ezt csinálom. A lehető legkevesebb energiát fektetem a munkámba, munkaidőben az elvárt minimumot hozom napi 2-4 órát dolgozva ténylegesen, munkaidőn kívül pedig egyáltalán nem is foglalkozok vele. Nincs diplomám, egy Green Fox képzést csináltam, így keresek most 830 bruttót 4 év tapasztalattal. Van munkatársam, aki ennek a dupláját keresi ugyanennyi tapasztalattal és olyan is, aki 1 évvel keres ennyit, de leszarom, nekem ez elég.
2022. szept. 26. 10:44
 12/37 anonim ***** válasza:
0%

9:

"FEJLESZTŐI BÉREK

A programozói bérek szokás szerint nyelvek szerinti felosztásban jelennek meg a Salary Guide-ban (C/C++, Java, .NET, PHP, Python és külön az adatbázis fejlesztés), de egyébként a juniorok egységesen BRUTTÓ 500-550 ezer forintos fizetésről indulhatnak minden felsorolt nyelvtípussal."

A manual tester meg br. 400-450.

Ez kb. nettó 300.

2022. szept. 26. 10:52
 13/37 anonim ***** válasza:
95%

12-es nem tudom ezt honnan idezted be, de ez a statisztika csak multik bersavjai alapjan keszult? Vagy el sem olvastad, amit irtam?

Idezem:

"kozszferabol/kkv szintbol indulsz ki, mikor a 7-es multikrol beszel"

Hol talalhato meg ez a statisztika, illetve a pontos forrasa?

2022. szept. 26. 10:56
 14/37 anonim ***** válasza:
4%

"Most ha egy junioron látjátok, hogy van hozzá affinitása és belerakja magát akkor azt is figyelmen kívül hagyjátok és elkönyvelitek egy örökös Code Monkey-nak?"

Igen, mert az is.

Nem kell ehhez rosszindulatot társítani.

A mezitlábasok 15 év alatt sem válnak olyan sokoldalú fejlesztővé, mint egy átlagos szinten egzisztáló diplomás. Az megeshet, hogy egy kisebb területen übereli némelyikük az átlagot. De ez lóf.sz.

A 15 befutott év alatt legtöbben a hozott hendikepjüket tolják maguk előtt.

A dolgozó embernek ugyanis messze nincs akkora lehetősége tanulni, mint egy nappalisnak. De kedve sem.

Az autodidakták 99 %-a soha nem fogja azt a tudásanyagot elsajátítani, még megismerni sem, amit egy diplomás kikerülhetetlenül megemészt.

Egy csomó fontos dologról még csak tudomást sem szereznek.

2022. szept. 26. 11:02
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

#13 Google-ben rákeresve ez egy hwsw cikk a Hays bérstatisztikáról.

Idézet a Hays oldaláról:

"Kutatásunkhoz a Hays Hungary több száz toborzó projektjéből származó adatot használtunk fel, amiket multinacionális és KKV partnereink szolgáltattak."

Nem csoda, hogy ilyen alacsonyak a számok, a jól fizető multik közül senki nem toboroz Hays-en keresztül és még a KKV-k is lehúzzák.

2022. szept. 26. 11:09
 16/37 anonim ***** válasza:
0%
Hayes salary guide 2022. Ami kicsivel még fölé is lő a valóságnak.
2022. szept. 26. 11:13
 17/37 anonim ***** válasza:
71%
A Hays fole lo a valosagnak? Mikor ilyen 1.4-1.6M bruttokat irnak MAX ertekekre senior szinten, mikozben boven lehet 2M felett keresni? :)
2022. szept. 26. 11:19
 18/37 anonim ***** válasza:
0%
17, két és fél millát is emlitenek. De én ebből kiszállok, mert úgyis egy meddő vita.
2022. szept. 26. 11:25
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

#18 jah emlitenek, lead szinten MAX-kent 2.5M bruttot, ahol lehet akar 3.5M brutto korul is keresni :)

Megneztem a weboldalukon milyen cegek toboroznak rajtuk keresztul, hat nem csoda, hogy ilyen alacsonyak a szamaik.

2022. szept. 26. 11:32
 20/37 anonim ***** válasza:
84%
Érdemes, én is ezért csinálom. Ugyanolyan munka, mint bármi más. Lehet magas szinten csinálni, de nem kötelező.
2022. szept. 26. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!