Ha ELTE IK-n elvégzem az 5 webprogramozásos tárgyat akkor könnyen eltudok majd helyezkedni ezen a területen?
webfejlesztés
webprogramozás
kliensoldali webprogramozás, szerveroldali webprogramozás
fullstack webprogramozás
Igen, de ez 5 félév. 2,5 év alatt bőven jobb lehetőségeket is lehet találni. Elvégzel egy fél-egy éves kurzust, utána elhelyezkedsz és másfél év alatt jóval több gyakorlatot szerzel mint amit ennyi idő alatt órán tudsz elsajátítani.
Egyébként kihagytál valamiket:
Van web2 óra is ami progalapra épül, és ott tanulsz Javascriptet, ami szintén nagyon fontos. Erre pedig tudsz c# és java alapú webprog kurzust is felvenni.
Nem tudom, sok szaktársam a nyáron nem tudott elhelyezkedni és ahova végül bekerültek (nem mindenki, többen még nem tudták a kötelező gyakorlati helyüket megtalálni) olyan helyre jutottak be, ami picit sem érdekli őket.
Pl.: van olyan szaktársam, aki hónapokkal később jutott be egy cégbe C-vel foglalkozni, pedig a python érdekli, ami egy durva váltás.
Csak akkor tudsz olyan helyre bejutni, ami érdekel is téged és csak akkor lesznek opcióid, ha egyetem mellett képzed magad.
Gondolj bele.
Hányan vagytok IK-n?
Mi a BMEn 7. félévben kb 500-an vagyunk.
Az Óbudain hányan vannak?
Minden más egyéb infós képzésen hányan végeznek?
Hány önképzett és bootcampes csodabogár van?
Ezzel szemben hány olyan pozíció van, ami téged érdekel és teljesen kezdőt keresnek?
Nézz körbe ... nem sok. Mindenhol 2 év tapasztalattal keresnek embert, abból rengeteg van. Meg persze a seniorokat kereső hirdetésekből.
Én már 1 éve gyűjtöm a cégeket, akik engem érdekelnek és kb 3 van, ahol szívesen dolgoznék és további 10, ahol "Oké". Most is egy olyan helyen vagyok, ami szakmailag egybevág azzal, ami érdekel, de nincs jövőm a cégnél, de most jó egyetem alatt.
Ez az 5 tárgy remek lehetőség arra, hogy megtanulj webprogramozni, de az, hogy könnyen el tudsz-e helyezkedni az legnagyobb részt tőled függ:
-Ha az egyetemet "kibekkeled" és csak a kötelező szintet hozod (zh/vizsga), beadandókat haverról másolod / más csinálja helyetted, semmi extrát nem nyújtasz akkor a képzés végére lesz egy diplomád és 0 értékelhető szakmai tapasztalatod, ebben az esetben örülhetsz ha több hónap keresgélés után el tudsz helyezkedni egy noname kiscégnél bruttó 350-400k fizuért.
-Viszont ha komolyan veszed a webprogos tárgyakat, a beadandókat is jól megcsinálod, sőt otthon szórakozásból továbbfejleszted vagy a megtanult technológiákból saját hobbiprojecteket / referenciamunkákat hozol létre amiket githubra feltöltesz vagy akár valamelyik Cloud platformon fillérekért releaseled, mellette a témába vágó területen írsz szakdogát, hogy még jobban elmélyítsd a tudásodat és vállalsz az egyetemi évek alatt gyakornoki melót, akkor a diplomázást követően olyan önéletrajzot össze tudsz dobni, amivel simán 2 héten belül el tudsz helyezkedni br. 700k körüli bérrel.
Gyakornokként el tudsz helyezkedni, teljes álláshoz szerintem ez kevés.
Mindenképpen fontos lenne hogy elmenj gyakornoknak(nem csak kötelező gyak) azért, hogy legyen elég tapasztalatod teljes állásnál.
Programozó hiány van, de egy full kezdővel teljes állásban nehéz mit kezdeni, arról nem beszélve hogyha 3-4 hónap után kiderül h nem alkalmas a dologra akkor megszabadulni is jóval nehezebb tőlük mint egy diáktól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!