Mennyi a reális fizetési igény Budapesten közel 1 év FullStack fejlesztői tapasztalattal (Java, Spring, VueJS), ELTE IK programtervező informatikus MSc diplomával?
Nincs olyan, hogy "reális fizetési igény".
A béreket egy-egy ember esetében annyi dolog árnyalja, hogy azt fel sem lehet sorolni.
A cég lakhelytől való távolsága, profilja, a benne lévő karrierlehetőség, maga a munka, a munkakörnyezet, a kollektíva, és még ezer dolog.
A munkavállaló oldaláról a saját képességeinek sora, a pótolhatatlansága, a kommunikációs készsége, a hozzáállása, szorgalma, a kollégákkal való viszonya, rájuk való hatása.
Az objektív készségei, a tudása, az önképzésre való hajlama, egyéb területeken szerzett jártassága, annak lehetősége, hogy ezeket a készségeket (technológiák, nyelvtudás, másoddiploma, stb.) ki is használhatja a munkahelyén.
Én volt, hogy hétfő reggel futva mentem be dolgozni, annyira jó cég volt és annyira szuper környezet.
De volt olyan is, hogy sokkal kevesebb pénzért szöktem el máshova.
Az sem mellékes, hogy az életkor is számít.
Fiatalon még a legtöbb ember pénzt akar keresni, jó sokat, minél többet, bármi áron. Negyven évesen már más szempontok is előbukkannak és hogy nem a pénz lesz első helyen, az szinte garantált.
Junior szintre a Hays salary guide viszonylag korrekt kepet ad:
Senior szinttol kezdve mar nevetseges ugyan, de 1 ev tapasztalattal szamodra az ugysem relevans meg.
1'000'000 /hó
Csak arra nem emlékszek hogy fontban vagy lejben..
Ne vicceljetek már, valamelyik nap egy kérdés alatt vagy 20-an megvitatták, hogy 3 millió forint a fejelsztői fizetés Pestem 3 év tapasztalattal, de a 2,5 millió már jónak mondható és több cég is megadja, míg az 1 millió forint nettó az olyan laza kell legyen minden sarki cégnél, hogy ha nem keresel annyit, akkor szégyelld el magad :D
Most akkor végre tisztázzuk már a hazugságainkat, mert én annak az 1 milliónak csak a felét látom reálisabbnak a legtöbb helyen (akár nettóban, de már az sem rossz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!